Copa del Rei de Waterpolo
Esports 13/02/2011

El Barcelona destrona l'Atlètic Barceloneta i s'emporta la Copa del Rei de waterpolo (3-7)

Els de Toni Esteller han realitzat una enorme labor defensiva, liderats pel porter internacional Iñaki Aguilar, i han aconseguit la vuitena Copa de la seva història

El Club Natació Barcelona ha guanyat l'Atlètic Barceloneta a la final.

BarcelonaEl CN Barcelona s'ha adjudicat la XXV Copa del Rei després de destronar amb un partit perfecte el CN Atlètic Barceloneta (3-7), que havia guanyat les cinc últimes edicions de forma consecutiva. Els de Toni Esteller han realitzat una enorme labor defensiva, liderats pel porter internacional Iñaki Aguilar, i han aconseguit la vuitena Copa de la seva història, la primera des de la temporada 2002-03.

D'aquesta manera, els cenebistes s'igualen a títols amb el seu rival i veí, que s'ha vist clarament superat per un Barcelona que ha completat una Copa magistral. El derbi, molt aspre, es va iniciar amb un Barcelona més assentat a l'aigua, amb la seguretat que li ha ofert en tot moment el porter Aguilar, designat millor jugador de la Copa.

L'atacant Pere Estrany ha fet saltar ben aviat les alarmes del conjunt de Santi Fernández amb dos gols -un en superioritat i l'altre amb un llançament llunyà-, i ha donat el primer avantatge als cenebistes (0-2) en el primer quart. La resposta del Barceloneta ha arribat a càrrec del jove Adrià Delgado, que ha inaugurat el marcador dels mariners, però el Barcelona ha contestat ràpidament amb un gol de l'incombustible boia hispanocubà Iván Pérez -màxim golejador del partit- i un gol de penal de l'eslovac Tomas Bruder (1-4, 11'). La defensa asfixiant dels de Toni Esteller ha assecat el potencial ofensiu del Barceloneta, i un altre superb gol d'Iván Pérez ha fet arribar els cenebistes amb un avantatge màxim al descans de 4 gols (1-5).

Al Barceloneta se li començava a escapar la Copa, ha estat nerviós, i en el tercer quart no ha pogut reduir les diferències amb el Barcelona de Toni Esteller, que malgrat el còmode avantatge ha estat expulsat per protestar. Els balcànics Josip Vrlic i Aleksandar Ciric han donat els últims cops de cua del Barceloneta, però de nou Iván Pérez ha deixat les coses com estaven i ha acabat amb la ratxa triomfal dels mariners en l'últim lustre.

La Copa vola a les vitrines del CN Barcelona -tercer classificat en Divisió d'Honor- després de vèncer en quarts de final el Canoe (13-7) i en semifinals el Sant Andreu (12-3).

CN Atlètic Barceloneta 3 – CN Barcelona 7

AT. BARCELONETA (0+1+1+1): López Pinedo; David Martín , Aleksandar Ciric (1), Espanyol, Minguell, Xavi Vallès, Fernández -set inicial- Vrlic (1), Ivovic, Delgado (1), Roca, De Lera, Fandós.

BARCELONA (2+3+1+1): Aguilar; Sziranyi, Esteller, Rodríguez, Estrany (2), Mallarach, Bruder (1) -set inicial-, Díaz (1), Reixach, Bustos, Maitland, Iván Pérez (3), Sulla.

GOLS: 0-1, (2') Estrany. 0-2 (2') Estrany. 1-2 (9') Delgado. 1-3 (10') Iván Pérez. 1-4 (11') Bruder. 1-5 (14') Iván Pérez. 1-6 (20') Díaz. 2-6 (24') Vrlic. 3-6 (28') Ciric. 3-7 (29') Iván Pérez.

ÀRBITRES: Jaume Teixidó i Juan Carlos Colomina.

PISCINA: Pere Serrat, del CN Sant Andreu. Unes 350 persones.