Esports
Esports 17/02/2012

Barcelona, candidata finalista per organitzar els X Games entre 2013 i 2015

Barcelona ha presentat avui la seva candidatura per organitzar entre 2013 i 2015 els 'X Games' a Europa, una mena de jocs d'esports extrems als quals aspiren també Munic i Lisboa, i que podrien reportar a la capital catalana entre 60 i 75 milions d'euros en retorn econòmic

Efe
2 min

BarcelonaLa ciutat de Barcelona ha presentat avui la seva candidatura per organitzar entre 2013 i 2015 els X Games a Europa, una mena de jocs d'esports extrems als quals aspiren també Munic i Lisboa, i que podrien reportar a la capital catalana entre 60 i 75 milions d'euros en retorn econòmic.

Els X Games van ser creats i organitzats fa disset anys per la cadena televisiva nord-americana ESPN, que és present a dos-cents països, i reuneixen grans especialistes mundials en patinets, bicicletes acrobàtiques (BMX), ral·li i moto, amb un total de setze disciplines esportives.

Després de deixar enrere candidatures com Londres, Istanbul, Berlín, Roma, Moscou, Estocolm i Hamburg, ara només Munic i Lisboa s'interposen al camí de l'aspirant barcelonina, el principal actiu de la qual són el seu "atractiu com a ciutat, les seves instal·lacions i la seva vinculació a l'esport" des dels Jocs del 92.

Així ho ha assegurat la tinenta d'alcalde d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, que ha subratllat que la ciutat, després dels Jocs Olímpics, ha demostrat que està capacitada per organitzar esdeveniments importants de tota mena.

Malgrat que Barcelona va presentar dues propostes d'escenaris, el recinte del Fòrum, en primera línia de mar, i la muntanya de Montjuïc, que té les instal·lacions principals dels Jocs Olímpics de 1992, finalment s'ha optat per la segona opció. "Es tractaria de sis espais de competició i dos de complementaris, però és un lloc compacte on es trobarà tot en una mateixa zona, en lloc de repartir-ho per tota la ciutat", ha explicat Fandos.

L'Estadi Olímpic Lluís Companys, el Palau Sant Jordi, la Piscina Olímpica Municipal o l'esplanada de l'Anella Olímpica es convertiran en escenaris de salts extrems, carreres de ral·li i acrobàcies sobre dues rodes d'una cita esportiva que, segons algunes estimacions, va deixar el 2010 en l'edició de Los Angeles un benefici de cinquanta milions de dòlars.

En aquest sentit, Fandos ha assegurat que el consistori contempla que, entre beneficis directes i indirectes, l'impacte sigui encara més gran a Barcelona, d'entre 60 i 75 milions d'euros anuals, i una estimació de 140.000 assistents en cadascuna de les tres edicions.

També, com que és una competició que es televisa en prop de dos-cents països, l'audiència potencial arribaria als 232 milions d'espectadors, amb un "gran impacte en el públic nord-americà", ha dit la tinenta d'alcalde. L'Ajuntament només destinarà un milió d'euros en aportació econòmica a l'organització i un altre milió més en serveis com policia i neteja. "Encara que són molts diners, la diferència en el retorn és molt gran", ha recordat.

Fins a l'abril no se sabrà la designació definitiva i, en cas de sortir escollida, un mes després es constituirà el comitè organitzador per a la cita, que el 2013 se celebrarà entre el 9 i el 12 de maig, per no coincidir amb els Mundials de Natació al juliol.

stats