BARCELONA WORLD RACE
Esports 16/01/2011

L'Estrella Damm segueix comandant la Barcelona World Race

El vaixell de l'Alex Pella i Pepe Ribes es consolida al capdavant i ja avantatja en gairebé 140 milles al segon, el francès Groupe Bel

Redacció
2 min
Sortida de la Barcelona World Race, amb ull de peix.

BarcelonaGairebé dos dies després d'enfilar-se al liderat de la Barcelona World Race, l'Estrella Damm continua consolidant la seva posició al capdavant de la flota. En l'informe de posicions de les 10 del matí hora catalana, el barco dels patrons Pepe Ribes i Alex Pella avantatjava al segon classificat, el francès Groupe Bel de Kito de Pavant i Sebastien Audigane, en 138,4 milles.

No en va l'Estrella Damm és el vaixell que més milles ha recorregut a bon rumb en les últimes 24 hores, 251, enfront de les 225 del segon. L'Alex Pella i el Pepe Ribes continuen navegant a una mitjana d'uns 12 nusos amb els vents alisis de l'Atlàntic Sud, i estan a unes 450 milles a l'est de Salvador de Bahia (Brasil).

El tercer classificat és fins aquest matí el Mapfre dels bascos Iker Martínez i Xavi Fernández, que han entrat en mode "fantasma" a la classificació de les deu.

D'aquesta manera la seva posició romandrà oculta als seus rivals i només serà coneguda per la direcció de regata fins que es faci pública de nou a les 20 hores de demà dilluns. En el comunicat de posicions de les cinc del matí eren tercers a 151 milles de l'Estrella Damm.

D'altra banda, els vaixells francesos Virbac-Paprec 3 (Jean Pierre Dick i Loïck Peyron) i Foncia (Michel Desjoyeaux i François Gabart), que lideraven la regata fins que van posar rumb a Recife (Brasil) per efectuar reparacions, s'han reincorporat a la competició. Ara són cinquè (Foncia) i sisè (Virbac-Paprec 3) a 212 milles i 277 milles de l'Estrella Damm.

Pepe Ribes ha explicat aquest matí la decisió estratègica que Pella i ell van prendre ahir per travessar l'Atlàntic Sud rumb al Cap de Bona Esperança: "Hem pres una opció diferent a Virbac-Paprec 3 i Foncia. Amb una mica de sort funcionarà. L'altra opció és més llarga. Nosaltres anem més a prop de l'alta pressió. Ells tenen vents de popa i nosaltres ara més de través. Ja veurem qui arriba primer dins de tres o quatre dies. Ells han de fer moltes més milles i en canvi nosaltres tenim una zona de calma davant que ells no tenen. És l'opció que hem pres i anem al màxim ", va sentenciar el patró de Benissa (Alacant).

"Foncia i Virbac-Paprec 3 són vaixells molt ràpids, ja ho sabíem, i han sortit molt forts. Pensàvem que estarien més temps a port, però han estat hores. Si hem encertat l'opció enfront d'ells o no es veurà en les pròximes 2.000 milles ", va concloure Ribes.

Pel que fa a l'opció del Mapfre d'entrar en mode invisible, Ribes va comentar: "No sé quin rumb han pres, ja es veurà si els surt bé".

stats