JOCS OLÍMPICS
Esports 12/01/2011

La Comissió d'Atletes del COI, a favor del veto als JJOO als sancionats per dopatge

Si aquesta norma tira endavant, Paquillo Fernández, que al febrer tornarà a competir després d'un any de sanció, no podrà participar en els JJOO de Londres 2012

Redacció
1 min

LausanaLa Comissió d'Atletes del COI, que avui ha tingut una reunió a Lausana amb l'Executiva de l'organisme olímpic, està rotundament a favor de l'aplicació de la "regla Osaka", que prohibeix disputar els següents Jocs Olímpics a qualsevol esportista sancionat al menys sis mesos per dopatge, tot i que ja hagi complert aquest càstig.

L'ex atleta Frank Fredericks, president d'aquesta comissió, s'ha declarat "partidari de la tolerància zero i, per tant, de qualsevol norma en aquest sentit". "Estic en contra de qualsevol esportista que prengui la drecera del dopatge i de qualsevol que intenti fer trampes. Qualsevol regla contra ells tindrà el meu recolzament", ha subratllat Fredericks, preguntat per la possibilitats que aquesta norma aprovada pel COI sigui tirada enrere pels tribunals.

Entre els afectats per la norma, que el COI, per cobrir-se les esquenes jurídicament, no considera una sanció, sinó una condició que el propi organisme imposa per competir en uns Jocs, figura el marxador Paquillo Fernández, sancionat amb dos anys, després reduïts a un, per possessió de substàncies dopants.

Paquillo podria competir, doncs, a nivell nacional i internacional aquest mes de febrer, però no participar en els propers Jocs, segons les normes del COI.

stats