Hoquei herba
Esports 06/01/2011

26 equips d'Europa i Canadà converteixen Barcelona en la capital de l'hoquei

El Torneig d'Hoquei de Reis comença a caminar demà a les instal·lacions del Reial Club de Polo de Barcelona amb prop de 500 jugadors

Redacció
2 min

BarcelonaEl Torneig d'Hoquei de Reis comença a caminar demà a les instal·lacions del Reial Club de Polo de Barcelona amb 26 equips i prop de 500 jugadors, un esdeveniment de primer ordre que reuneix alguns dels millors conjunts internacionals d'aquest esport, arribats de diversos països d'Europa (Anglaterra, Escòcia, Itàlia, Bèlgica, Holanda i Rússia) o fins i tot del Canadà.

La competició, la número 63 i que ja s'ha convertit en tot un referent d'aquest esport i un esdeveniment social a Barcelona durant les festes nadalenques, comença demà, 7 de gener, i es desenvolupa durant tot el cap de setmana en els tres camps d'hoquei del club barceloní, abraçant les categories masculina, femenina i també juvenil.

El primer equip masculí del RC Polo arriba a la cita amb la condició de favorit, però amb la pressió afegida de jugar a casa i fer dos anys que no aconsegueix el títol (l'últim data de 2008).

El Club de Campo de Madrid es presenta com el principal escull perquè els de Dado Fàbregas tornin a guanyar el seu torneig. Els madrilenys marxen líders invictes a la Lliga de Divisió d'Honor i, a més, són els actuals campions del torneig.

El Kelburne escocès també aspira a aconseguir alguna cosa important, mentre que el rendiment de l'equip universitari de British Columbia (Canadà) és una incògnita.

Una selecció de jugadors de les lligues europees en què militen els espanyols Pepe Borell i Tito Ferran, i el Pedralbes HC, segon equip del club amfitrió, completen el cartell.

La competició s'obrirà demà (13.30 hores) amb el duel Pedralbes-Selecció Europea, i no serà fins a les 18 hores quan debuti el Polo, contra els escocesos del Kelburne. L'últim precedent entre tots dos, corresponent a la fase de grups de l'EuroHockey League, va acabar amb empat a dos gols. La primera jornada es completa amb el Club de Campo-University British Columbia a la mateixa hora.

En la categoria femenina, les amfitriones també aspiren a retrobar-se amb un títol que se'ls va escapar l'any passat, però que van conquistar el 2008 i 2009.

Com en el cas dels nois, el seu principal rival serà un altre equip espanyol, en aquest cas la Reial Societat de Sant Sebastià. Les donostiarres també són líders de la Lliga de Divisió d'Honor i ja es van adjudicar el triomf en l'anterior edició del Torneig de Reis.

Per començar, l'equip que entrena Jordi Alastrue i que compta en les seves files amb una de les millores jugadores espanyoles dels últims temps, Núria Camon, s'estrena divendres contra la selecció italiana (15.30 hores).

La jornada femenina l'obren (13 hores) la selecció espanyola sub-18 i un combinat moscovita, i es tanca a les 18 hores amb el partit entre la Reial Societat i el Leuven belga, un altre dels candidats a la victòria.

El format de competició del torneig és de lligueta, i cada equip disputarà un total de tres partits. El que obtingui més punts, o tingui millor diferència de gols en cas d'empat a punts, es proclamarà campió.

stats