Corfbol
Esports 05/11/2011

Catalunya perd contra la Xina Taipei i acaba quarta al mundial de Corfbol (16-33)

Ha estat un partit molt igualat en els primers compassos, que s'ha decantat a favor del combinat asiàtic als últims minuts

BarcelonaLa selecció catalana s'ha quedat a un peu del podi en el Mundial. Aquest dissabte, davant la Xina Taipei, en un partit de tu a tu, Catalunya s'ha vist superada per un gran equip. Als primers compassos, l'enfrontament ha estat molt igualat, i s'ha decantat a favor del combinat asiàtic als darrers minuts (16-33).

Amb el vuit inicial de gala, els catalans han començat el partit de la millor manera possible: avançant-se. Encara que la igualtat que es preveia s'ha confirmat ben aviat. Intercanvi de cistelles, ritme alt de joc i molt d'encert. Al minut 10 3 a 3, al 15 5 a 5 i al 17 6 a 6 gràcies a una cistella de la Xina Taipei que permetia treure la iniciativa als catalans. Després d'aquest punt, dos més aprofitant la qualitat de Chun-Hsein Wu i la velocitat de les noies: 6 a 8 i primer temps mort català buscant la reacció. Aquesta trigava a arribar i els xinesos trencaven el partit. Estaven veient cistella amb facilitat i les noies resultaven determinants (acabaria el primer temps 6 a 2 en anotació femenina). Aconseguien una màxima renda de 4 punts al minut 22, 6 a 10. Però de mica en mica Catalunya ha anat trobant opcions per continuar sumant i ha aconseguit frenar les seves principals armes ofensives, important així el parcial 4 a 2 per marxar al descans novament dins del partit i amb tot per decidir, 10 a 12 per la Xina Taipei.

La igualtat tornava en començar el segon temps. Novament intercanvi de cistelles i per tant la Xina Taipei mantenia l'avantatge. Al minut 37 entrava a la pista Kuan-Ju HUNG i després dues errades defensives de Catalunya permetien als xinesos posar el 12 a 17, màxima renda. Tilbert la Haye intentava canviar el rumb del partit amb un nou temps mort, però la velocitat i efectivitat de la Xina Taipei eren ara imparables. En defensa els catalans per poder remuntar i davant l'encert xinès havien d'anar a tots els tirs i això provocava errades, entrades i tirs propers. S'havia controlat a Wu però amb les jugadores Szu-Yu LIN i Shu-Ping CHU (que acabarien el partit amb 8 i 4 punts respectivament, entre les millors del torneig) no hi havia manera. Parcial de 6 a 0. Al 44 entrava Chia-Hao KUO i poc després Catalunya també buscava solucions a la banqueta. Primer amb l'entrada de Montse Cortés i després amb Óscar Hernández. En atac no hi havia manera d'encistellar i l'avantatge de la Xina Taipei ja era definitiva, 14 a 24 al minut 50. En els darrers deu minuts entraven Míriam González i Albert Camprubí però la diferència ja no s'eixugava, arribant al 16-33 definitiu.

El màxim encistellador català ha estat Xavi Blàzquez amb 4 cistelles.