Barcelona World Race

El 'Cheminées Poujoulat' venç la Barcelona World Race amb total autoritat

Bernard Stam i Jean Le Cam han creuat la línia de meta de Barcelona a les 18:50 hores

L'Imoca Open 60 suís 'Cheminées Poujoulat', amb el suís Bernard Stamm i el francès Jean Le Cam com a tripulants, s'ha imposat en la tercera edició de la Barcelona World Race, la Volta al Món a dos sense escales ni assistències.

El vencedor ha creuat la línia de meta de Barcelona a les 18:50 hores després d'invertir 84 dies, 5 hores, 50 minuts i 25 segons a completar un recorregut teòric de 23.460 milles nàutiques (43.470 Km).

L'última nit en el mar del 'Cheminées Poujoulat' va ser moguda, amb xàfecs i amb un vent inestable de component nord que els anirà augmentant fins a primera hora del matí. Amb la seva victòria segueixen mantenint l'hegemonia francesa en la prova després de les victòries del 'Virbac Paprec 2 i 3' de Jean Pierre Dick i Damian Foxall en la primera edició i del mateix Dick amb Loïck Peyron en la segona.

A més Stamm i Le Cam, que han realitzat un recorregut real de 27.950 milles (50.945 km), a una mitjana de 13,82 nusos (25,59 km/h) establint un nou rècord de referència de la prova en el recorregut estrenat en aquesta edició (deixant Nova Zelanda pel sud).

Fins ara, la Barcelona World Race més ràpida va ser la que van completar en la primera edició (2007/08) el francès Jean-Pierre Dick i l'irlandès Damian Foxall a bord del 'Paprec Virbac 2', amb un registre de 92 dies, 09 hores, 49 minuts i 49 segons.

El seu domini ha estat gairebé absolut després de l'abandonament per trencament del pal del 'Hugo Boss' d'Alex Thomson i Pepe Ribes el passat 12 de gener quan liderava la prova.

El 'Cheminées' ha estat al capdavant del recorregut des del passat 16 de gener; un total de 68 dies sobre els 84 que ha consumit i aconseguint un avantatge final de 960 milles (1780 km) sobre el 'Neutrogena' de Guillermo Altadill i José Muñoz, segon classificat en la general provisional.