Esports 18/09/2012

CiU i PNB reclamen a Miguel Cardenal que les seleccions nacionals competeixin contra Espanya

Els portaveus a la Comissió d'Educació del Senat han reclamat al president del Consell Superior d'Esports (CSD) tenir seleccions catalanes i basques

Efe
2 min
Estelades en una partit de la selecció catalana / FRANCESC MELCION

MadridEls portaveus de CiU i el PNB a la Comissió d'Educació del Senat han reclamat aquest dimarts al president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, tenir seleccions catalanes i basques que participin en competicions internacionals, encara que també hi hagi l'espanyola.

"Catalunya vol tenir seleccions nacionals esportives, és un dret", ha dit el senador de CiU Josep Maldonado, que ha recordat que la comunitat catalana té ja 21 equips que competeixen internacionalment.

El senador català ha recordat la multitudinària manifestació independentista que va tenir lloc a Barcelona el passat dia 11 i ha dit que volia fer "constar en acta" que aquells que van sortir al carrer "també van demanar seleccions catalanes".

"En altres països hi ha seleccions que competeixen amb la de l'estat i no passa res", ha dit Maldonado, que també ha demanat a Cardenal que per part del Govern "no hi hagi una actitud bel·ligerant" amb les seleccions de comunitats autònomes que ja competeixen internacionalment.

En el mateix sentit, la senadora del PNB Rut Martínez Muñoz ha expressat el desig de la seva formació que el País Basc "tingui seleccions nacionals en totes les modalitats esportives" i, com Maldonado, ha recordat que existeixen casos "en què seleccions nacionals competeixen amb l'estatal sense tenir cap problema". "És un dret", ha conclòs la senadora.

Cardenal ha expressat la seva comprensió "pels sentiments identitaris" manifestats pels senadors, però també pels dels esportistes de Catalunya i del País Basc "que estan a gust amb el sistema que hi ha ara".

"És difícil trobar un punt intermedi", ha afegit el president del CSD, que ha assenyalat que la postura del Govern és l'establerta pel Tribunal Constitucional en dues sentències recents: que les seleccions autonòmiques poden competir internacionalment en esdeveniments on no participi la de l'Estat.

stats