VELA

El 'Gaes' d'Anna Corbella i Gerard Marín, líder de la Barcelona World Race

Quan es compleix la vuitena jornada de competició, el 'Gaes' s'ha situat líder després d'una gran maniobra

El vaixell Imoca Open 60 'Gaes' d'Anna Corbella i Gerard Marín ha superat a la Barcelona World Race –la volta al món a dos sense escales ni assistències– el 'Cheminées Poujoulat' de Bernard Stamm i Jean Le Cam i l''Hugo Boss' d'Alex Thomson i Pepe Ribes i s'ha situat líder de la competició quan es compleix la vuitena jornada.

El canvi ha arribat després d'una gran maniobra del 'Gaes', iniciada al voltant de les dues de la matinada d'aquest dijous quan, a unes 65 milles (120 km) més al nord que els seus altres tres rivals directes, ha virat cap al sud en rumb de convergència cap a ells. Poc després de les 5 d'aquest dijous al matí, el 'Gaes' contactava amb el grup i quedava a 35 milles (68 km) del líder, però seguia cap al sud, el seu rumb actual, i cap a les 10 del matí, gràcies als vents alisis del Nord d'una intensitat de 23 a 25 nusos (44 a 48 km/h), que li estan donant una gran velocitat, aconseguia col·locar-se líder de la prova, navegant uns 55 km més al Sud-est que els seus rivals i a unes 160 milles (310 km) al nord de l'arxipèlag de Cap Verd.

La batalla ha començat quan les quatre embarcacions que ocupen les posicions capdavanteres han virat durant aquest dimecres a la tarda al sud-oest i s'ha iniciat una lluita tancada entre el 'Cheminées' i l''Hugo Boss', separats per només 8 milles (14 km), encara que aquest avantatge del vaixell suís es devia al seu posicionament actual amb l'ortodròmica –línia més curta en navegació entre dos punts.

La primera embarcació a posar aquest dimecres rumb oest-sud-oest ha estat el 'Gaes' d'Anna Corbella i Gerard Marín, al voltant de les 15 hores –hora espanyola–. Uns 40 minuts després l''Hugo Boss' i el 'Neutrogena' de Guillermo Altadill i José Muñoz realitzaven la mateixa maniobra a l'altura de cap Blanc (Mauritània). El 'Cheminées' ha seguit cap al sud i ha virat a les 18.40, amb la qual cosa es mantenien les posicions en la general intactes.

Poc abans de les sis del matí d'aquest dijous el vaixell de Stamm i Le Cam es col·locava al capdavant de la general, però el seu liderat s'ha acabat ben aviat, després de gairebé quatre hores, quan el 'Gaes' ha superat tots els seus rivals per la
popa i el seu avantatge ara és de 32 milles (62 km) sobre el vaixell suís.

El 'Pharmaton' d'Aleix Gelabert i Didac Costa segueix navegant unes 230 milles (440 km) al nord del grup capdavanter, en rumb sud-oest després de deixar les Canàries per l'oest, i unes 150 milles (280 km) més al nord, el 'We Are Water' de Bruno i Willy García també ha optat per deixar l'arxipèlag canari pel nord.

L'altre protagonista de la jornada ha estat l''Spirit of Hungary' de Nandor Fa i Conrad Colman, situat ahir a 743 milles (1.376 km) del líder i que amb una maniobra ha aconseguit retallar gairebé 100 milles (185 km) al grup capdavanter, encara que la seva velocitat és inferior.