Traitló
Esports 15/05/2012

Marcel Zamora: "La força mental és clau per marcar diferències"

El triatleta català és prepara amb entrenaments extrems els set dies de la setmana per portar el cos al límit i intentar guanyar el títol a l'Ironman de Niça

àlex Gozalbo
1 min
Marcel Zamora, a un acte d'Asics com a patrocinador tècnic de la Zurich Marató de Barcelona

BarcelonaMarcel Zamora participarà el 24 de juny a l'Ironman de Niça (França). El seu objectiu és guanyar el títol d'aquesta prova, que consta de 3,86 quilòmetres de natació, 180 quilòmetres de ciclisme i 42,2 quilòmetres de córrer.

"Entreno tots els dies, dues vegades cada dia. Les sessions més fortes, les de bicicleta i les de córrer, les preparo al matí. Per a les tardes deixo la natació. Aprofito els caps de setmana per fer les tirades més llargues", explica a l'ARA Marcel Zamora.

Segons el català, "els entrenaments són similars a les proves, però jo no entreno mai tantes hores seguides. És impossible anar tan a l'extrem, però quan s'apropa la competició intento portar el cos al límit".

"La part física sempre la pots preparar i on marques diferències és en l'aspecte mental. Si no vas bé de cos, però sí de cap pots seguir endavant. En canvi, si has entrenat bé, però se't creuen els cables, no avançaràs. La força mental és clau per marcar diferències", opina Marcel Zamora, que acaba de publicar el llibre 'Qui vol una vida millor!'.

Marcel Zamora sotmet sovint el seu cos a situacions extremes. "Fa unes setmanes vaig córrer a Tailàndia, on vaig acabar quart, i va ser molt dur. Hi havia 35 graus de temperatura i molta humitat. Més que arribar a la meta volia anar d'un avituallament a un altre per beure i no morir. Són unes condicions a les quals no estem mol acostumats a Europa", diu Zamora, que fa un parell de setmanes va participar en un entrenament amb periodistes per presentar Asics com a patrocinador tècnic de la Zurich Marató de Barcelona.

stats