WATERPOLO
Esports 27/07/2019

Espanya perd contra Itàlia i es penja la plata mundial (5-10)

L'equip de David Martín no ha estat fi en defensa i ha fallat en accions de superioritat numèrica

Ara / Efe
Alberto Munarriz intenta fer gol amb la selecció espanyola de waterpolo

BarcelonaLa selecció espanyola de waterpolo s'ha penjat aquest dissabte la medalla de plata als Mundials de natació en perdre la final contra Itàlia (5-10). Ha repetit el resultat de divendres en la categoria femenina. El combinat de David Martín s'acomiada del campionat amb la seva versió més gris, sense poder aprofitar les seves situacions de superioritat i errant en atac posicional. No ha sigut l'equip que va deixar fora de combat el campió mundial (Sèrbia) i el campió olímpic (Croàcia), abans de disputar el partit pel títol.

I tot perquè els dos signes d'identitat de l'equip, la defensa i l'encert quan jugava amb un jugador més (3/13 en aquesta ocasió), no han existit. Tot i això, el camí és ferm, amb la plata de l'estiu passat als Europeus de Barcelona, la classificació per als Jocs de Tòquio sota el braç i el resultat contra Itàlia. El partit no ha tingut més història. Els italians han arribat amb la lliçó ben apresa i simplement l'equip espanyol no ha tingut el seu dia. La igualtat s'ha mantingut en el primer quart, amb dos gols de Felipe Perrone, i un de Luongo i de l'argentí 'Chalo' Echenique (2-2).

Però, a partir de llavors, el partit ha agafat una dinàmica fixa, amb parcials a favors dels italians gràcies a la seva gestió de les superioritats numèriques. Els números han estat calcats: 1-3 en els dos primers quarts, 1-2 en l'últim. El partit s'ha trenat en el segon període, amb tres gols consecutius dels italians. Un penal d'Alberto Munárriz ha posat el 3-5 i ha deixat alguna esperança per a l'inici del tercer quart.

Però la sortida dels transalpins ha acabat amb qualsevol opció de remuntada. Un altre parcial de 0-3 per dibuixar un 3-8 en el marcador ho ha decidit tot a onze minuts per al final. Per a l'expedició espanyola, que per primera vegada en la seva història ha aconseguit classificar els seus dos equips per a les finals de waterpolo, és la seva setena medalla en un Mundial: dos ors (1998, 2001), quatre plates (1991, 1994, 2009 i 2019) i un bronze (2007). Itàlia aconsegueix el seu quart ceptre mundial: 1978, 1994, 2011 i 2019, i Croàcia s'ha penjat el bronze en la final de consolació