Hoquei Herba
Esports 08/12/2011

Espanya acaricia la final del Champions Trophy després de derrotar els amfitrions

El combinat estatal ha superat per 3 a 2 Nova Zelanda i és a un partit, contra els Països Baixos (4.05 h), de disputar la final del Champions Trophy contra Austràlia

Albert Prieto
Espanya va llançada cap a les medalles.

TerrassaLa selecció espanyola masculina d'hoquei herba ha derrotat la selecció amfitriona del Champions Trophy, Nova Zelanda, per 3 a 2, després de remuntar en dues ocasions un resultat advers. La victòria situa el combinat estatal segon de grup, per darrere d'Austràlia, que ja està classificada per a la final. Espanya es disputarà l'altre lloc de finalista amb els Països Baixos.

Com ja va passar en el partit anterior contra Gran Bretanya, Espanya ha hagut de reaccionar a un gol inicial del rival. I és que després del primer penal córner del partit favorable als espanyols, un contraatac finaitzava en penal córner per a Nova Zelanda, també el primer del matx per al conjunt amfitrió. Andrew Hayward no ha perdonat i ha obert la llauna, en el minut 16. L'empat a un ha arribat en el minut 32, quan Ramon Alegre ha transformat el segon penal córner de què disposaven els espanyols.

Només començar la segona meitat Hilton ha posat de nou per davant el combinat neozelandès. Sis minuts més tard, en el 43, Edi Tubau ha anotat amb un precís revés el seu quart gol en el campionat. Quan quedaven quatre minuts pel final David Alegre ha anotat el gol de la victòria espanyola.

En l'altre partit del grup Austràlia ha superat per 4 a 2 la selecció neerlandesa i aconsegueix així el passi a la final de diumenge.

La selecció estatal es disputarà dissabte (4:05h, hora catalana) contra els Països Baixos l'accés a la final. Qui guanyi s'assegurarà la plata i lluitarà per l'or contra Austràlia en la final del Champions Trophy d'Auckland. Amb un empat en tindria prou el combinat de Dani Martín sempre i quan Nova Zelanda no derroti Austràlia i el superi per goal average.