WATERPOLO
Esports 24/07/2011

La selecció espanyola masculina pateix, però passa a quarts després de superar Austràlia (9-8)

El combinat espanyol lluitarà per les medalles dimarts vinent contra Itàlia, en el partit de quarts de final dels Mundials que es disputen a Xangai

Ivan Pérez (esquerra) lluita per una pilota amb l'australià Aaron Younger. HOW HWEE YOUNG / EFE

XangaiEspanya s'ha guanyat un lloc en la lluita amb els millors després de derrotar amb molt patiment (9-8) Austràlia en el partit de vuitens del torneig de waterpolo dels Mundials de Xangai 2011.

La selecció que dirigeix Rafa Aguilar ha fet un gran primer temps, amb un parcial de 5-2, però les pèrdues de pilota i la bona defensa en el segon han fet que els australians arribessin a l'última possessió en superioritat per empatar a nou. Però han fallat. Ara, Espanya es jugarà lluitar per les medalles contra Itàlia dimarts que ve al partit de quarts.

La punteria de Xavi García, tres gols, i la bona defensa dels espanyols anticipant-se en la línia de passada contrària de l'atac aussie van donar un parcial de 2-1 als hispans al començament. Iñaki Aguilar, el porter espanyol, ha mostrat el millor de si mateix en el segon període. Encara que han perdut un atac en superioritat que els hagués donat tres gols d'avantatge a dos minuts per a la meitat del xoc, en la següent pilota Perrone no ha fallat i ha posat el 5-2 al marcador amb què s'ha arribat al descans.

Iñaki Aguilar ha fet desesperar els llançadors australians fins que Younger, després de dos gols de Perrone, i un Minguell, Roach i Howden han escurçat distàncies (7-5). Era la primera vegada que els australians marcaven dos gols consecutius, tres en aquest cas. L'esquerra de Xavi García ha tallat la ratxa a prop ja de l'últim descans quan els aussies han intensificat la tasca en defensa.

Els gols dels oceànics havien portat la intranquil·litat a les files espanyoles malgrat els dos gols d'avantatge (8-6) al començament de l'últim quart, sobretot després del gol de Younger.

Després dels gols de Perrone i Martin, amb un home més, Austràlia ha desaprofitat una superioritat per empatar a nou a 2.40 per al final, i Perrone ha enviat una pilota al travesser amb superioritat espanyola a 1 minut per al terme del partit.

Els aussies han tingut a les seves mans l'empat, amb un home més, però han fallat la seva última pilota i serà Espanya la que jugui contra Itàlia, un equip recentment reconstruït i que ve de jugar la final de la Lliga Mundial.

Fitxa tècnica.

9. Espanya (2 +3 +3 +1): Aguilar, Marsal, Fran Fernández, Molina, Vallès, Perrone (3) i Xavi García (3) -equip inicial- Minguell (2), Roca, Iván Pérez (1), Espanyol, Mario García.

8. Austràlia (1 +1 +4 +2): Quinliven, Maitland, Martin (1), MacGregor, Woods, Howden (2) i Miller-equip inicial-Younger (2), Roach (2), Baird, Campbell (1) , Dennerley i Woods.