GIMNÀSTICA
Esports 24/01/2011

Deferr es retira perquè està convençut que no pot tornar a ser campió

Seguirà lligat a la gimnàstica com a responsable tècnic de gimnàstica del CAR de Sant Cugat i com a membre de la junta directiva de la Federació Espanyola

Redacció
1 min
Gervasio Deferr ha anunciat que es retira.

MadridEl doble campió olímpic Gervasio Deferr (or en salt de Sydney 2000 i Atenes 2004 i plata en terra a Pequín 2008) ha anunciat avui la seva retirada de la gimnàstica perquè està convençut que no pot "tornar a ser campió".

"Després de quinze anys intentant estar entre els tres millors del món, segurament podria seguir i classificar-me per als Jocs de Londres, però no guanyar. Un dia sí, però no habitualment. I perdre em crema el cos", ha afirmat en un acte d'homenatge organitzat pel Consell Superior d'Esports (CSD) a Madrid.

"Si no he perdut mai, no em puc retirar perdent. Seria massa dolorós per a mi", ha insistit.

Envoltat de familiars, companys, entrenadors i directius, Deferr ha anunciat, alhora que la seva retirada de la competició als seus 30 anys, les seves noves tasques com a responsable tècnic de gimnàstica al CAR de Sant Cugat i com a membre de la junta directiva de la Federació Espanyola, presidida des del mes de desembre pel seu ex company, Jesús Carballo.

A més, continuarà al capdavant del club que ha obert en el barri barceloní de La Mina, orientat a introduir en la gimnàstica a nens de famílies poc afavorides. "He d'aprendre a ensenyar, però és molt gratificant. Sembla que els nois m'entenen i van millorant quan estan amb mi. És el moment perfecte –ha afirmat– per començar una nova etapa com a entrenador. Tinc ganes i temps".

"És complicat dir adéu, però seguiré igualment lligat a la gimnàstica i la meva satisfacció després d'acabar els exercicis amb els altres nois serà la mateixa que si hagués entrenat jo", ha assegurat.

stats