Atletisme

Ghirmay Ghebreslassie confirma la seva participació a l'eDreams Mitja Marató de Barcelona

El campió del món de marató, gran atractiu de la cursa del diumenge 14 de febrer

Ghirmay Ghebreslassie, el campió del món de marató, ha confirmat la seva participació a l'eDreams Mitja Marató de Barcelona, on intentarà aconseguir la seva marca personal. Florence Kiplagat i el vigent campió d’Europa de marató, l’italià Daniele Meucci, tampoc es perdran la prova, que es disputarà el 14 de febrer.

"Vull demostrar al món que la meva victòria als Campionats del Món no van ser per casualitat", diu Ghirmay Ghebreslassie. El corredor eritreu arriba a Barcelona amb la intenció d’emportar-se la victòria i batre la seva pròpia marca personal en aquesta distància. "M’han parlat molt bé de l'eDreams Mitja Marató de Barcelona i sóc molt conscient que aquí hi va aconseguir en dues ocasions, el rècord del món Florence Kiplagat. Estic molt content perquè a Barcelona hi vindré amb el meu company d’entrenament Merhawi Kesete, així que el meu objectiu serà pujar al pòdium i aconseguir la meva marca personal en aquesta distància", afegeix.

Ghebreslassie té la seva millor marca en mitja marató en els 60 minuts i 9 segons, així que no serà cap quimera, buscar córrer per sota dels 60 minuts a Barcelona. "Espero arribar a Rio de Janeiro i competir per una medalla. Estic convençut que serà una cursa similar a la de Beijing, que em va anar molt bé", recorda.

L'eDreams Mitja Marató de Barcelona va presentar fa uns dies el recorregut per a la pròxima edició. El nou traçat comptarà amb vies més amples per afavorir la comoditat dels participants, sense perdre la rapidesa que caracteritza el circuit i que va portar la corredora Florence Kiplagat, a assolir el rècord del món en dos anys consecutius.