FUTBOL SALA
Esports 27/04/2012

Javi Rodríguez: "No arribar a la final serà un fracàs”

El capità del Barça espera el suport del públic del Lleida i admet que per a ell guanyar la Champions, tot i tenir-ne ja tres, seria vital

David R. Jover
3 min

LleidaEl Barça Alusport disputa avui contra l'Sporting Clube (21h, Esport3) la segona semifinal de la UEFA Futsal Cup, la Champions del futbol sala, a Lleida. Abans, a les 18:30 hores, el Marca italià i el Dinamo de Moscou disputaran la primera semifinal. El capità del Barça Alusport, que ja l'ha guanyat tres cops amb el Playas de Castelló, explica a l'ARA quines són les seves sensacions.

Què significa per al Barça Alusport aquesta Final Four?

Pel Barça jugar la final four de la UEFA Futsal Cup és fer un pas més en el seu trajecte cap a l'èxit i que pot fer que l'única secció que no té la Copa d'Europa la pugui aconseguir aquesta temporada.

I per al club?

És senyal que s'estan fent les coses molt bé al Barça, així com al bàsquet, handbol i hoquei patins, i vol dir que es treballa, que s'aposta pel món poliesportiu i que no tot es redueix al futbol, que d'altra banda mai ha estat així.

Ja en tens tres, però guanyar-la amb el Barça seria especial

Aconseguir-la amb el Barça seria una cosa importantíssima, vital. Fa sis anys que vaig apostar per la secció, per guanyar títols. Ens va costat molt, però ara estem recollint el que vam sembrar.

Vas pensar en marxar quan no es veien resultats?

Sabia que això passaria. Que era un camí de petites pedres que s'havien d'esquivar. Si hauríem d'haver recollit els fruits molt abans? Sí, però per experiència sé que a Castelló també va costar.

Pensaves que no arribaria mai el fet de ser a una Final Four

Sí, perquè passen els anys i ho vas pensant.. Però ara ningú em treu del cap poder guanyar aquesta competició i tenir en ment guanyar dues Lligues seguides amb el Barça.

Com arriba l'equip?

Penso que arribem bé. El nostre problema és que 10 dels 12 jugadors són internacionals i la càrrega de partits es nota. Tot i així en una competició d'aquest estil el cansament no existeix, et poses el mono de treball i les cames tornen a estar al seu lloc

Sou els favorits?

Tots quatre. No podem desmerèixer cap dels altres tres equips. El fet jugar a Lleida a nosaltres ens pot donar un plus, però ara mateix les diferències entre tots són tan petites que tots tenen opcions.

I no veus el Dinamo de Moscou per sobre?

És l'únic dels quatre que ja l'ha guanyat -2007-. La lògica diu que la final hauria de ser Dinamo-Barça. Però sempre hi ha sorpreses en aquestes competicions i ningú es pot refiar.

El vostre rival d'avui, l'Sporting Clube, és l'actual subcampió

M'he enfrontat a molts dels jugadors en els partits amb la Selecció Espanyola. El seu tècnic és el seleccionador de Portugal i segur que ens posaran les coses molt complicades, perquè són un equip complet, dur i que no es basa en un jugador.

El seu porter, Joâo Benedito, és una institució a Portugal

Ho és, sens dubte. Però també crec que els nostres porters –Cristian Domínguez i Paco Sedano- són millors que ell. És un gran porter, amb experiència en aquest tipus de partits

Que té el Barça que no tingui l'Sporting?

Crec que som bastant semblants, però potser el Barça pot trencar els partits amb alguna acció individual de Wilde, Fernandao, Torras,...i també meva (riu).

Aquests partits es juguen amb més cor que cap?

Tot dependrà de com vagi el partit i de com estigui el públic amb nosaltres, als quals espero veure avui. Tot i així crec que és una mescla de cor i de cap salpebrat amb la il·lusió el que et fa jugar aquest tipus de partits.

Quin Barris Nord espereu?

Jo si fos aficionat aniria. No sé quan tornaria a veure el Barça jugar una Final Four. Crec que estarà gairebé ple, això espero perquè ho necessitarem.

No guanyar-la serà un fracàs?

Jo sempre he dit que la obligació del Barça, com a club i institució, és poder arribar a les finals. Un cop allà pot passar de tot, però ens hem d'obligar a ser-hi. Si no hi arribem serà un fracàs.

stats