JOCS DEL MEDITERRANI
Esports 23/02/2011

La ciutat turca de Mersin arrabassa a Tarragona els Jocs del Mediterrani de 2013

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat: "El 2017 farem millors jocs, amb un millor comitè i majors infraestructures, sense córrer frenèticament"

Redacció
2 min
L'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, ha comparegut davant la premsa. JAUME SELLART / EFE

TarragonaLa ciutat turca de Mersin acollirà la XVII edició dels Jocs del Mediterrani (JJMM) del 21 al 30 de juny de 2013, en imposar-se a la població de Tarragona. Mersin s'ha imposat en la votació per Internet, en la qual podien participar 78 membres del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) i del Comitè Olímpic Internacional (COI).

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president executiu de la candidatura Tarragona 2013, Mario Rigau, han rebut a les 18.50 hores la telefonada del Comitè Olímpic Espanyol (COE) que confirmava que Tarragona no acollirà aquest esdeveniment finalment. Ballesteros ha comparegut després davant els mitjans per expressar que en conèixer la notícia s'havia sentit "alleujat i alleugerit", ha felicitat Mersin, ha deixat clar que "no és una derrota" i ha afegit que "amb gairebé total seguretat, Tarragona organitzarà els JJMM de 2017", el primer objectiu de la candidatura.

Per tal com ha dit sentir-se l'alcalde tarragoní, es podria afirmar que mai una derrota no va ser tan dolça. En un petit escenari situat a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, l'alcalde ha dit que el 2017 faran uns grans jocs en haver-se quedat sense competidors, perquè Mersin els organitzarà el 2013, Rijeka (Croàcia) ja va ser descartada, i la situació política a Alexandria (Egipte) i Trípoli (Líbia) sembla que no millorarà abans d'octubre, quan el CIJM elegirà la ciutat que organitzarà els XVIII Jocs Mediterranis.

"A seguir treballant ara. Hem fet el que havíem de fer, presentar-nos per a 2013 amb la vista el 2017", ha dit Ballesteros, per a qui el dossier de Mersin s'ha imposat perquè aquesta ciutat ja va competir amb Volos-Larissa (Grècia) per obtenir la designació al seu moment i Almeria 2005 estava molt a prop en el temps.

Sense saber el resultat exacte de la votació, Ballesteros ha recordat que "no podien no presentar-se ara" i que la millor notícia és que han quedat en "molt bona posició" per guanyar la carrera de 2017.

"Optimistes, orgullosos i contents", ha dit l'alcalde que han de sentir-se els seus conciutadans i els residents a les diferents subseus, i ha mostrat el seu agraïment pel suport institucional rebut, pel dels més de 3.500 voluntaris i pel treball dut a terme "i pel que farem".

"Això és el que volíem", ha afegit Ballesteros, segons ell "no és una derrota", perquè amb aquest resultat ja hi comptaven i, a més, els ha sortit bé la tàctica de "sacrificar un peó per guanyar el rei".

Segons el seu parer, "oficiosament" els han confirmat que "amb gairebé total seguretat" seran designats per a 2017, una cita possible en haver descartat avui el rival més fort. "El 2017 farem millors jocs, amb un millor comitè i majors infraestructures, i no haurem de córrer frenèticament", ha apuntat l'alcalde de Tarragona, que ha detallat que amb quatre anys més de temps es podrà construir el nou estadi del Nàstic i la Vila Mediterrània, hi haurà un esforç organitzatiu més gran i "el país estarà en millors condicions perquè les empreses patrocinin".

Han seguit l'espera fins que s'ha conegut la notícia a l'oficina de la candidatura, a més de l'alcalde i el president executiu, regidors de Tarragona com Begoña Floria, Carme Crespo i Xavier Tarrés, un regidor de Reus -Josep Anton Vergés-, el president i dos jugadors del Nàstic -Josep Maria Andreu, Mingo i Medina, respectivament-, l'atleta Natalia Rodríguez o la subdelegada del Govern, Teresa Pallarès.

stats