CURSES DE MUNTANYA
Esports 18/07/2013

Kilian Jornet participarà en les tres proves dels Campionats d'Europa de Trail Running

L'atleta té previst participar durant les dues properes setmanes en el Quilòmetre Vertical, la prova de 'skyrunning' i la 'ultratrail' a les Dolomites italianes

Ara
1 min

BarcelonaL'atenció dels aficionats de les curses de muntanya se centrarà durant les properes dues setmanes a les Dolomites italianes. Allà, més de 700 atletes participaran als Campionats d'Europa de la modalitat. Es disputaran tres proves: el quilòmetre vertical, l''skyrunning' i l''ultratrail'. L'atleta català Kilian Jornet és l'únic que té previst participar a les tres proves i afronta el repte amb il·lusió.

La competició començarà aquest proper divendres 19 de juliol amb el quilòmetre vertical a Canazei. Amb 1.000 metres de desnivell repartits en 2,1 km, serà una dura prova per als atletes, amb trams molt tècnics. "Crec que el quilòmetre vertical serà molt dur, hi ha rivals directes amb molt bon nivell. Jo he pogut entrenar bé les últimes setmanes i arribo amb bones sensacions", comenta Jornet.

Amb dos dies de descans, el diumenge es reprendrà la competició amb la prova de 'skyrunning'. A la cursa, de 22 quilòmetres i 1.750 metres de desnivell positiu, els atletes intentaran batre el temps aconseguit per Jornet en l'edició passada (2:01.52). De moment, el català no pensa en el temps: "No sé si aconseguiré batre el meu rècord de l'any passat. En qualsevol cas, el meu objectiu serà acabar la cursa en la millor posició possible. Segur que serà complicat, tenint en compte el gran estat de forma que estan tenint Luis Alberto Hernando i Marco di Gasperi".

La prova d''ultrarunning' no es disputarà fins al proper dissabte 27 de juliol a la Trans d'Havet, de 80 quilòmetres i un desnivell de 5.500 metres.

stats