Curses de Muntanya
Esports 22/07/2012

Kilian Jornet guanya a la Dolomites Skyrace i estableix un nou rècord de la prova

L'atleta de la Cerdanya ha creuat la meta en primer lloc amb un temps de 2:01.52, rebaixant en més de tres minuts l'anterior registre, aconseguit per Mitja Kosovelj el 2007 (2:04.53)

Kilian Jornet durant la Dolomites Skyrace

BarcelonaKilian Jornet ha guanyat la Dolomites Skyrace i ha aconseguit un nou rècord de carrera: 2:01.52, més de tres minuts menys que l'anterior registre (2:04.53), que va marcar Mitja Kosovelj el 2007. El català, a més, ha tret gairebé cinc minuts al segon i tercer classificat, Ionut Zinca (2:06.31) i Mitjia Coseweli (2:06.58).

L'atleta de la Cerdanya s'ha endut una dura etapa de 22 km, amb sortida i arribada a la localitat italiana de Canazei, i un desnivell positiu de 1750 metres. "M'he trobat molt fresc de cames i he pogut fer una molt bona carrera", ha comentat Jornet al final de la prova.

El de la Cerdanya ha recuperat les bones sensacions després d'un cap de setmana difícil. "Divendres em trobava una mica pesat de cames, però avui m'he trobat molt millor", ha analitzat. "Ha sigut una molt bona carrera. Des del principi hem fet forat amb un grup de corredors i a mitja pujada m'he pogut escapar i mantenir la distància fins al final".

Kilian prepararà ara una estada d'un mes als Estats Units, on participarà en diverses proves: la Speedgoat a finals de juliol i la Pikes Peak Marathon a mitjans d'agost.