Curses de Muntanya
Esports 22/06/2012

Kilian Jornet: "Ho continuarem fent per tu, Steph"

L''skyrunner' català ha emès una nota explicant amb detall com va viure l'ascensió al Mont Blanc i com es va produir el fatal accident que va provocar la mort del seu company, Stéphane Brosse, a qui dedica unes emotives paraules

Ara
2 min
Kilian Jornet, al Mont Blanc

BarcelonaKilian Jornet ha emès un comunicat per donar la seva visió dels dos dies d'ascensió al Mont Blanc i de l'accident que va causar la mort del seu amic i company Stéphane Brosse. L''skyrunner' català continuarà amb el projecte 'Els cims de la meva vida' en honor al seu amic.

"L'Stéphane em segueix per l'exterior, a 2,5 m del límit de la cornisa –explica–. El Seb i el Bastien, que segueixen la traça de l'Stéphane, s'aturen un moment, em giro per veure què fan i m'adono que darrere seu hi ha una cornisa enorme, aixeco el pal per ensenyar-l'hi a l'Stéphane. Un instant és el que separa la felicitat del dolor. Tot es decideix en mil·límetres, en dècimes de segon. La cornisa on hi ha l'Stéphane es trenca i se l'emporta amb una gran quantitat de neu. Una placa d'uns 3 m d'ample i 6 m de llarg.

S'apaga tot. Correm, mirem on ha caigut, decidim trucar al PGHM (Socors), el Bastien baixa cap a Argentière per avisar, nosaltres busquem cobertura i aconseguim trucar. Esperem l’helicòpter. Els segons esdevenen hores, el temps sembla aturat.

L'helicòpter s'emporta l'Stéphane, que no ha sobreviscut a una caiguda de més de 600 m a la cara est d'Argentière."

Al final del text, Kilian confirma que seguirà amb el repte dels cims: "Amb l'Stéphane teníem molts projectes, com a ídol primer, mentor després i amic finalment, havíem parlat moltes vegades de les muntanyes que volíem escalar, dels somnis que volíem intentar. Ho continuarem fent per tu, Steph".

"Hem triat una forma de vida, un medi, la muntanya, en què som conscients dels seus riscos, en què sabem que a pesar de voler controlar tots el que és incontrolable, hi ha riscos que no podem veure, que no depenen de nosaltres –continua–. La vida és viure les seves passions. La mort és el punt que assimila tots els homes, és una seguretat. La muntanya ens treu moltes coses, però també ens ho pot donar tot si la necessitem per respirar."

stats