Esquí de muntanya
Esports 09/05/2012

Kilian Jornet: "Veure l'esquí de muntanya al programa olímpic seria una gran satisfacció"

L'esquiador català fa balanç de la temporada i lamenta que el seu esport encara no sigui oficial als Jocs Olímpics

Ara
1 min
Kilian Jornet

BarcelonaProfessional de l'esquí de muntanya, Kilian Jornet ha fet balanç de la temporada en una entrevista feta per Atomic, el seu patrocinador.

Jornet assegura que aquesta, juntament amb l'anterior, ha estat una "molt bona temporada" en què ha estat "més regular" que mai. Els resultats aconseguits ho demostren clarament: la medalla d'or als Europeus, la Copa del Món, algunes victòries de les Grans Clàssiques i la Patrouille des Glaciers.

Sobre si en algun moment s'ha sentit pressionat pel nombre de títols aconseguits la temporada passada, Jornet ha assegurat que "si sentís pressió no hauria pogut arribar fins aquí".

El català també ha parlat dels triomfs que han tingut més importància per ell: "Segurament el Tour de Rutor i la Patrouille des Glaciers, fins a Arolla, ja que són curses mítiques que mai havia aconseguit guanyar. [...] De les curses de la Copa del Món, segurament la d’Andorra, per ser a casa".

Jornet s'ha mostrat optimista sobre l'evolució de l'esquí de muntanya a Catalunya i a Europa. "Cada vegada hi ha mes gent que en comptes d’anar a esquiar a les pistes prefereixen anar a fer pujades a la muntanya. A Europa l’evolució és similar, si bé amb uns anys d’avantatge".

Finalment, ha parlat del fet que l'esquí de muntanya, actualment, no és un esport olímpic. "Crec que estem en la bona direcció i que aviat, cap al 2022, podrem veure’l als Jocs. És un somni per a tots els amants d’aquest esport, encara que no sigui com a atleta", ha assegurat Jornet.

stats