Esquí de muntanya
Esports 29/12/2012

Kilian Jornet guanya la Crononiu de la Molina

Aquesta prova era el Campionat d'Espanya d'Esquí de Muntanya i Jornet n'ha revalidat el títol. Ara se centrarà en les pròximes proves de la Copa del Món

Ara
1 min
Kilian Jornet al podi de la Crononiu de la Molina

BarcelonaAquest dissabte s'ha disputat a la Molina la setena edició de la Crononiu, el Campionat d'Espanya d'Esquí de Muntanya en la modalitat de cronoescalada. Kilian Jornet era el gran favorit i ha fet bons els pronòstics. Aquesta és la segona victòria de Kilian Jornet en el que portem de temporada, després de l'assolida a Chamonix.

El recorregut de la Crononiu tenia 681 metres de desnivell, que Kilian Jornet ha superat en poc més de 32 minuts, amb un gran ambient de públic. La sortida de la prova ha estat a les 17.30 hores al peu del Telecabina Alp 2500, amb arribada a l'estació superior del mateix telecabina, en una cursa que, donada l'hora, s'ha disputat en condicions de poca llum natural.

Jornet ha agafat ràpidament la primera posició i ha mantingut una bonica lluita amb Marc Pinsach, fins que ha pogut escapar-se d'ell i acabar en solitari.

Tot i la victòria, en aquestes altures de la temporada Jornet reconeixia que la cursa era una "incògnita", tot i que "sabia que estava fort perquè a la cursa de fa dues setmanes a Chamonix em vaig trobar bé".

Després del Campionat d'Espanya de Cronoescalada, les properes cites de Kilian Jornet són dues curses de la Copa del Món que es disputen Àustria.

stats