Esquí de muntanya
Esports 28/04/2012

Kilian Jornet tanca la temporada d'esquí de muntanya amb una victòria a Suïssa

El català, que ha guanyat per 2n any consecutiu el Campionat del Món, s'imposa a la Patrouille des Glaciers fent equip amb els francesos Bon Maridon i Jacquemot

Ara
1 min
Kilian Jornet, guanyador de la Patrouille des Glaciers

SuïssaKilian Jornet ha tancat la temporada d'esquí de muntanya guanyant una de les proves més prestigioses del calendari, la Patrouille des Glaceires (Suïssa), que acumula uns 4.000 metres de desnivell. L'esquiador català, que ha guanyat per segon any consecutiu el Campionat del Món de l'especialitat, s'ha imposat en una cursa en què ha format equip amb els francesos William Bon Maridon i Mathéo Jacquemot.

Una prova marcada per les condicions meteorològiques, en què feia molta calor i el risc d'allaus era molt elevat –fins i tot ha obligat a retallar el recorregut–. Tanmateix, l'equip del català s'ha vist beneficiat per aquest fet, ja que en el moment de suprimir aquest tram estava en la primera posició. "L'equip suís ha sortit molt fort. A la primera part ja ens han tret tres minuts que eren difícils de recuperar, però hem continuat atacant i a la meitat de la primera pujada els hem superat. A partir d'aquí els hem anat deixant enrere i quan ens han dit que suspenien la prova érem vencedors. És una llàstima que haguem guanyat així, però la cursa s'ha retallat per garantir la seguretat dels participants", ha dit Jornet.

Amb aquesta prova ha acabat la temporada d'esquí de muntanya per a Kilian Jornet. "Aquesta ha estat la 30a cursa de l'any. Al final ja arribes molt cansat, sobretot a nivell mental, i amb ganes de canviar de xip", comenta. "D'aquí dues setmanes tinc la primera cursa de 'trial running' (12 de maig, Transvulcania, a l'illa de la Palma). Però a veure si abans, el temps em deixa fer alguna sortida per algun canal i gaudir una mica més de la molta neu que encara queda".

stats