PIERRA MENTA
Esports 20/03/2011

Kilian Jornet fa història i guanya per tercer cop la mítica Pierra Menta (Itàlia)

Després de quatre dures etapes, Kilian Jornet, formant parella amb Didier Blanc, s'ha adjudicat aquest matí la victòria en la 26a edició de la mítica Pierra Menta

Redacció
2 min
Kilian Jornet

Barcelona"Estic contentíssim amb aquest triomf. La cursa ha estat molt dura i aquest és un somni fet realitat ", deia l'atleta d'Atomic. El proper repte de Jornet és l'última prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, títol que té a l'abast, i que culminaria una gran temporada. Nou triomf per als esquís Ultimate d'Atomic, que una vegada més demostren el seu gran rendiment.

Tot i que la seva estrena a la 26a Pierra Menta no va ser tan exitosa com Kilian Jornet s'esperava, a partir de la segona etapa, l'atleta d'Atomic, formant parella amb el francès Didier Blanc, ha estat sensacional. Ha quallat una actuació molt regular i de gran nivell, que li ha servit per adjudicar la seva tercera Pierra Menta, gesta que ha aconseguit després d'un tercer lloc, dues victòries i un segon lloc.

Quatre etapes molt dures

Fruit de la constància i del seu treball, aquest matí Kilian Jornet i Didier Blanc defensaven un avantatge sobre els segons classificats de 1'40", el qual han fet valer per aconseguir un gran triomf. "Sabíem l'avantatge que teníem i sabíem que no havíem d'arriscar, no prendre riscos sobretot en l'última baixada, ja que sempre pot sorgir qualsevol incident, per això en la pujada hem atacat molt fort", deia un satisfet Kilian Jornet.

La victòria en aquesta 26a edició de la Pierra Menta ha estat molt treballada, tal com ens reconeix el propi Jornet. "La primera etapa va estar plovent i nevant, i va fer molt mal temps. Vam tenir problemes amb les pells de foca i vam quedar tercers, amb un minut i mig de desavantatge, però ens sentíem bé, contents i amb ganes d'atacar en la següent etapa. A la segona vam tenir bon temps i no vam patim cap contratemps. Vam ser molt forts en la pujada i ens vam posar líders. Va ser una jornada perfecta. Sabíem que el triomf era difícil, però que es podia aconseguir. La tercera etapa va ser de nou molt dura, amb mal temps, plovent, nevant. Quedem de nou primers, però amb un avantatge de només dos segons. Va ser una jornada molt complicada, ja que vam haver d'obrir traça sobre neu fresca, i després avui ha estat una darrera etapa molt tàctica".

Sabedor que acaba de fer història -només cinc o sis esportistes han aconseguit els tres triomfs que té Kilian a la Pierra Menta-, l'esquiador d'Atomic deia estar molt satisfet. "Aquesta victòria és una cosa increïble. Un somni que no t'ho acabes de creure. Són quatre etapes i pot passar de tot. Aquesta edició ha comptat amb un nivell molt alt, i fins a l'últim moment s'ha estat lluitant, i sempre pot passar de tot, que tinguis problemes amb les pells, que topalls amb una pedra ...".

Classificació Perra Menta 2011

Esquiadors Total Temps parcials quatre etapes

stats