CURSES DE MUNTANYA
Esports 20/08/2012

Kilian Jornet no perdona i s'imposa a la Pikes Peak Marathon

El de la Cerdanya ha creuat la línia de meta amb un temps de 3 hores, 40 minuts i 28 segons en la que era la seva primera participació en aquesta prova

Ara
1 min
Kilian Jornet ha guanyat la Pikes Peak Marathon / WWW.DROZ-PHOTO.COM

BarcelonaKilian Jornet ho ha tornat a aconseguir. Després d'aconseguir fa uns dies el rècord d'ascens i descens del Grand Teton (4.1973 metres) als Estats Units, trencant amb un rècord que ostentava Bryce Tatcher des del 1983, l'atleta de la Cerdanya ha aconseguit aquest diumenge la victòria a la mítica Pikes Peak Marathon, amb un temps de 3 hores, 40 minuts i 28 segons.

Era la primera participació de Kilian a la Pikes Peak Marathon, una prova de 42 quilòmetres amb un desnivell positiu de 2.382 metres, en la qual els atletes parteixen de Manitou Springs per ascendir a la Pikes Peak Mountain de 4.302 metres i tornar a baixar.

"M'he trobat molt bé físicament. Des del principi ens hem escapat amb Alex Nichols [que ha estat segon] i en la meitat de la primera pujada he pogut liderar la prova. La veritat és que és un terreny molt monòton i costa concentrar-se per mantenir el mateix ritme. Personalment m'agraden més els terrenys en els que has de caminar, córrer i grimpar, ja que és més amè",comentava Kilian.

"He pogut arribar el cim de Pikes Peak amb avantatge, el que m'ha permès no arriscar en la baixada i mantenir la distància per aconseguir la victòria, el que també m'ha permès acabar una mica més fresc", assegurava Jornet, que després de 3 setmanes gaudint del continent Americà, aquest dilluns torna a Chamonix.

Jornet tindrà ara uns dies per preparar el seu proper objectiu, el Trofeu Kima, a Itàlia, que se celebra aquest diumenge, 26 d'agost. Una prova de 50 quilòmetres amb un desnivell positiu i 3.800 metres.

stats