Esports 06/03/2011

Kilian Jornet s’imposa a la Marmotta Trophy

Després dels dos ors individuals aconseguits en el recent Mundial d'Esquí de Muntanya, Kilian Jornet ha tornat a la competició al més alt nivell, imposant-se en la prova de la Copa del Món disputada a Val Martello (Itàlia).

Redacció
2 min
Kilian Jornet

BarcelonaSegona victòria de Kilian Jornet en la present edició de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya. L'atleta d'Atomic va començar la temporada imposant-se en Pelvoux, queia i abandonava a Gavarnie i era segon a Transcavallo, fins que avui ha tornat a pujar al més alt del podi. La Marmotte Trophy s'ha disputat sota unes condicions perfectes, sobre neu compacta, a una temperatura de -5 º C i sota un sol radiant.

17 km de recorregut i 1.735 metres de desnivell acumulat

Kilian Jornet ha definit la cursa d'avui com molt maca, i ha destacat el disseny del recorregut, així com el nivell de l'organització. Per ell, fins ara, la cita d'avui de Val Martello ha estat la millor cita de la Copa del Món. La prova consistia en quatre fortes pujades, i el desenvolupament de la mateixa ens ho explica així l'atleta d'Atomic: "He anat realment tranquil, ja que era una cursa molt llarga amb moltes zones en pla, i una altitud que estava entre els 2.000 i els 3.000 metres. Després de dues pujades en el grup amb Marc Pinsach, Roberto Antonioli i William Bon Mardion, anava entre el tercer i el quart lloc. La clau de la victòria ha estat en el canvi de ritme que he donat en una pujada molt forta que hi havia, que m'ha permès assegurar la victòria”. Al final, Jornet -que de nou ha demostrat ser un gran atleta, no ja per gaudir d'un gran moment de forma, sinó per llegir millor que ningú la mateixa i saber regular molt bé les forces al llarg del gran esforç realitzat- ha creuat la línia d’arribada amb gairebé quatre minuts d'avantatge sobre l'italià Antonioli, i ho ha fet exterioritzant molt la seva alegria.

Un triomf que ha de donar moral a Kilian Jornet per al que resta de temporada, i que el situa segon a la classificació general de la Copa del Món. Després de la Marmotte Trophy, la següent prova de la Copa del Món es disputa a Zakopane, Poloni, en el memorial P. Malinowskiego.

stats