Atletisme
Esports 30/01/2011

Kogsei i Jeptoo es mostren sorpresos per les seves marques a la Mitja Marató de Barcelona

Els atletes kenians, que aquest matí s'han proclamat vencedors de la Mitja Marató de Barcelona, s'han mostrat sorpresos per les seves bones marques

Redacció
2 min

BarcelonaEls atletes kenians Peter Kosgei i Priscah Jeptoo, que aquest matí s'han proclamat vencedors de la Mitja Marató de Barcelona, s'han mostrat sorpresos per les seves marques després d'acabar la prova.

"No esperàvem fer aquestes marques tan bones, especialment per la pluja que ha caigut durant tot el recorregut", han reconegut Kosgei, vencedor en categoria masculina amb un registre 1:02:19, tercera millor marca mundial de l'any.

Als seus 28 anys, aquest corredor pertanyent a l'ètnia Keiyo ha afirmat que "en principi portàvem un bon ritme per poder batre el rècord de la prova -a poder del seu compatriota Jacob Yator des de 2007 amb 1:01.10-, però després de passar el quilòmetre 15 la pluja ha estat més intensa i ho ha impedit. Tot i així la marca ha estat bona, ja que és la meva millor marca personal en la Mitja Marató".

El primer català ha estat Marc Roig, en la sisena posició i amb un registre d'1:05.45. El corredor de Sant Pol de Mar (Mareme) no ha pogut batre el seu propi rècord (1:04.57), aconseguit l'any passat en aquest mateix circuit.

La jove atleta keniana de 26 anys, Priscah Jeptoo, ha fet una carrera excepcional i el seu registre d'1:10.08 s'ha quedat a només deu segons de la millor marca mundial de l'any.

"No esperava aconseguir el rècord perquè he corregut en solitari tot el trajecte i la pluja molestava en alguns moments. Tot i així volia batre la meva marca personal (1:11.13) i ho he aconseguit, rebaixant-la en més d'un minut i això ha estat molt positiu", ha sentenciat.

La primera atleta catalana ha estat la lleidatana Rosa Espachs, en la sisena posició, amb un registre d'1:23.08.

Malgrat la intensa pluja que ha caigut durant gairebé tot el recorregut, el ritme de carrera ha estat alt.

stats