Waterpolo
Esports 20/09/2012

L'Atlètic Barceloneta torna a disputar l'Eurolliga de waterpolo per guanyar-la per primer cop

El club mariner hi va renunciar l'any passat per motius econòmics i disputes amb la LEN, però aquest any ha fet un esforç perquè el 2013 celebrarà el centenari

Albert Solé
2 min
La plantilla del CN Atlètic Barceloneta de la temporada 2012/13

BarcelonaEl proper dimecres 26 de setembre l'Atlètic Barceloneta jugarà el primer partit de la fase de grups de l'Eurolliga de waterpolo. Això no hauria de ser notícia per al campió de la Lliga espanyola dels últims set anys, però la temporada passada el club mariner va renunciar a disputar la màxima competició europea.

"L'any passat es van ajuntar dues coses, els problemes econòmics i el malestar am la LEN (la Federació Europea de Natació), cansats de sentir-nos com esclaus", ha explicat el president de l'Atlètic Barceloneta, Julian García. El president afirma que aquest any no tenen pas més diners que l'any passat –hi han destinat el mateix pressupost–, però que han fet malabarismes per poder competir a Europa, perquè el 2013 celebraran el centenari de l'entitat i creuen que val la pena fer un esforç per l'efemèride.

Santi Fernández, l'entrenador de l'Atlètic Barceloneta des de fa 11 temporades, explica que "l'Eurolliga és un somni, però no una obligació, encara que sí que serà la competició en la qual centrarem tots els esforços".

Per aconseguir el títol, el club ha fet quatre incorporacions importants per fer un salt de qualitat i competir al màxim amb els millors equips europeus. Dos dels fitxatges són jugadors que tornen a l'equip després de passar per altres clubs: Felipe Perrone arriba del desaparegut ProRecco italià –l'equip més potent dels últims anys a Europa– i Marc Minguell torna després d'un any al Posilipo italià. Les altres dues incorporacions són el boia hispano-hongarès Balázs Márton (Canoe) i el porter Mario Lloret (CN Mataró).

La celebració de l'Eurolliga d'aquesta temporada ha estat en perill durant molts mesos, perquè els 14 equips més potents d'Europa, entre els quals l'Atlètic Barceloneta, van plantar cara a la LEN i la van amenaçar de crear una lliga europea paral·lela. Al final el pols l'ha guanyat la LEN, i alguns clubs han renunciat a jugar-hi, i d'altres ho han hagut de fer per motius econòmics. Com a exemple, cap dels quatre equips de la final a quatre de la temporada passada participa en l'edició 2012-13.

stats