ESPORTS DE MUNTANYA

Laura Orgué, victòria i rècord a la Copa del Món de Val d'Isere

La igualadina, clara candidata al títol de Quilòmetre Vertical d'aquesta temporada, ha rebaixat dos minuts l'anterior plusmarca

La flamant campiona del món de Quilòmetre Vertical, Laura Orgué, després de la victòria aconseguida fa dues setmanes a Chamonix, s'ha proclamat aquest matí vencedora del Quilòmetre Vertical de la Copa del Món disputat a Val d'Isere. Una victòria que la confirma com a clara candidata al títol final d'aquesta temporada.

Laura, que va debutar a la Copa del Món de Quilòmetre Vertical el passat mes de maig amb un segon lloc a la prova celebrada a Transvulcania, s'ha proclamat vencedora a Val d'Isere i ho ha fet batent el rècord de la prova, amb un crono de 40'52'', dos minuts menys que l'anterior plusmarca que estava en possessió des de 2002 de l'atleta italiana Antonella Confortola (42'48''). Laura ha 'volat' pel recorregut de gairebé tres quilòmetres de longitud i 1.000 metres de desnivell amb límit de pendent que arribava fins al 63 per cent.

"He afrontat molt motivada el Quilòmetre Vertical de Val d'Isere després de guanyar a Chamonix i amb un plus de confiança", ha comentat la igualadina. "Es tracta de la segona prova de la Copa del Món després del meu segon lloc en la Transvulcania i vull lluitar pel títol", ha afegit.

Diumenge Laura Orgué prendrà part en l'Olla de Núria, que la igualadina ha definit així: "Una carrera mítica del nostre territori que per a mi significa també el retorn a la competició d'una disciplina que fa temps que tinc una mica aparcada, el Skyrace. Per això em fa especial il·lusió i alhora serà un primer test de cara a les curses de Copa del Món de Skyrace en què participaré aquesta temporada".

Més continguts de