Mundial de natació
Esports 29/07/2011

Lochte suma el seu quart or en la victòria dels EUA als relleus de 4x200 metres

El nadador novaiorquès ha estat decisiu en la victòria dels Estats Units amb uns grans últims 50 metres. Els EUA han acabat dos segons per sobre de França, amb 7:02.67

Redacció
1 min
Phelps (e) i Lochte

BarcelonaRyan Lochte continua acaparant èxits als mundials de Xangai. Una hora i mitja després de penjar-se l'or a la final dels 200 metres esquena, el nedador ha contribuït decisivament a la victòria de l'equip dels Estats Units als relleus de 4x200 metres, amb uns 50 metres d'excepció.

L'equip nord-americà, format per Lochte, Michael Phelps (que, amb aquesta, suma ja dues medalles d'or), Peter Vanderkaay i Richard Berens, ha hagut de patir per penjar-se l'or, perquè França li havia agafat la davantera.

El primer en nedar ha estat Phelps, que ha deixat els nord-americans tercers, per darrere d'Alemanya, per qui nedava l'estrella Paul Biedermann i del francès Yannick Agnel. Després, Vanderkaay ha posicionat els EUA primers, però el francès Jeremy Stravius recuperava el liderat per a França en el tercer relleu.

Ha estat aleshores quan Ryan Lochte ha aprofitat la seva tècnica subaquàtica per anar retallant temps al francès Fabien Gillot fins que, en els darrers 50 metres, el nord-americà ha arribat a treure 2 segons a l'equip francès, i ha aconseguit l'or. Els EUA han fet un temps de 7:02.67 pels 7:04.81 de França i els 7:05.67 de la Xina, que s'ha fet amb el bronze.

stats