Atletisme
Esports 21/05/2011

Manuel Olmedo s'imposa a la Milla Internacional de Cornellà

La catalana Lídia Rodríguez s'ha proclamat guanyadora en categoria femenina amb un temps de 5' i dos segons

BarcelonaL'atleta del FC Barcelona, Manuel Olmedo (4' 25''), ha confirmat la seva condició de favorit i s'ha imposat en la Milla Internacional masculina. El sevillà segueix invicte aquesta temporada. Lídia Rodríguez (5' 02''), de l'Atletisme Santutxu, ha guanyat en la Milla Internacional femenina i aconsegueix la seva primera corona.

L'atleta del FC Barcelona ha aparegut en escena en la segona volta del circuit quan ha pres el comandament de la carrera i no l'ha deixat fins a la seva conclusió. Olmedo, però, ha hagut de treballar durament en els últims metres de la milla davant l'empenta del seu màxim rival aquesta tarda, Álvaro Rodríguez. El corredor del Nike Running ha imprès un fort ritme en els 200 metres finals que ha estat a punt de costar-li la victòria al sevillà.

Amb aquest triomf, Olmedo confirma que es troba en un excel.lent moment de forma. L'actual campió d'Europa dels 1.500 metres en pista coberta segueix invicte aquesta temporada ja que ha guanyat totes les competicions en què ha participat. Malgrat això, Olmedo s'ha quedat lluny de la millor marca de la cursa (4'07'') en possessió del cornellanenc Reyes Estévez.

En la categoria femenina, la vencedora ha estat la catalana Lídia Rodríguez, amb un temps de 5'02''. La sabadellenca, establerta a l'Hospitalet de Llobregat del Atletisme Santutxu, ha aconseguit d'aquesta manera la seva primera victòria en l'Milla Internacional Ciutat de Cornellà i ha fet bons els pronòstics que apuntaven com una de les favorites per guanyar la prova.

A més es va proclamar campiona de Catalunya de la Milla en Ruta 2011. No obstant això, Lídia Rodríguez no ha pogut millorar el rècord de la prova que es manté en 4,44''. En segona posició ha finalitzat la també catalana Jacqueline Martín (FC Barcelona), amb un registre de 5'05'', mentre que en tercer lloc ha acabat Meritxell Calduch (FC Barcelona). Des del principi fins gairebé la conclusió de la prova el ritme l'ha marcat Jacqueline Martín que ha passat les tres primeres les voltes en primer lloc. No obstant això, Jacqueline Martín no ha pogut aguantar l'esprint final de Lídia Rodríguez i es va haver de conformar amb el segon lloc.