Esports 09/07/2012

La Federació Espanyola va "amenaçar" la catalana d'un conflicte si es presentava als Sky Games

Jordi Merino, president de la FEEC, ha valorat positivament la participació dels esportistes catalans als Sky Games, però n'ha lamentat la falta de reconeixement

Ara
1 min
Joan Garrigós, president de la federació espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada

BarcelonaEl president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, ha reconegut a la Plataforma ProSeleccions Catalanes que té “una sensació amarga” pel que va passar a l'última edició dels Sky Games. Merino ha valorat positivament els resultats que van aconseguir els esportistes de la selecció catalana, però lamenta profundament que no hagin pogut pujar al podi "com ho han fet els atletes dels altres països”. Sobre el cas de la mitja marató de diumenge passat, Merino ha explicat que va inscriure la selecció catalana per demostrar el bon nivell dels seus esportistes tot i saber, segons ha assegurat, que "no ens deixarien ser una nació més".

Merino ha declarat que Joan Garrigós, president de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i d'Escalada (FEDME), "em va trucar per preguntar-me per què havia inscrit la selecció catalana, i em va amenaçar que tindríem un conflicte". Merino ha explicat que va assumir la responsabilitat perquè vol "el millor" per als atletes, i que "tots volien defensar la selecció catalana".

En clau de futur, el president de la Federació Catalana sosté que “encara que fem tot el possible perquè els nostres esportistes puguin competir oficialment, arriba un moment que no podem tirar més enllà. Són els polítics els que han de fer un pas endavant", ha assegurat. La Federació Internacional de Skyrunning (ISF) s’ha mantingut en tot moment al marge d’aquesta polèmica.

stats