Natació
Esports 27/06/2012

Miquel Suñer, un nedador anònim a la recerca de reptes extraordinaris

Un gironí de 35 anys que s'ha passat mitja vida combinant la feina d'enginyer tècnic a Endesa amb la pràctica de la natació intentarà creuar nedant el canal de Catalina

àlex Gozalbo
2 min
Miquel Suñer

BarcelonaMiquel Suñer és un tipus de 35 anys que s'ha passat mitja vida combinant la feina d'enginyer tècnic a Endesa amb la pràctica de la natació. Ell s'autodefineix com un "alpinista de la natació", un aventurer apassionat dels esports a l'aire lliure, però, sobretot, com una persona normal que treballa i neda quan té temps lliure.

El que el fa diferent de la resta de mortals són els reptes extraordinaris que intenta aconseguir, com la travessia del canal de Catalina nedant, una fita que tan sols assoleixen el 50% dels nedadors que fan l'intent.

Suñer haurà de nedar els 35 quilòmetres que separen Los Angeles de l'illa de Catalina. Ho farà de nit, per evitar el fort vent que s'aixeca al matí prop de la costa Californiana, tot i que això suposa un risc afegit, ja que la fauna marina de la zona, formada per taurons, rajades, cetacis, meduses i lleons marins, té una presència més activa en les hores fosques. A més, el gironí haurà de fer front a les baixes temperatures de l'aigua i als forts corrents. I tot això sense neoprè.

El gironí i el seu equip es desplaçaran a Califòrnia a finals d'aquesta setmana per aclimatar-se a la zona i al nou horari. Si la climatologia ho permet, la prova es durà a terme la nit del dilluns 9 al dimarts 10 de juliol i podrà ser seguida a través de la seva pàgina web. Suñer espera completar el repte en menys de 12 hores.

Durant la travessia, estarà acompanyat per una barca de suport amb un jutge que certificarà la prova i el seu equip tècnic: el doctor Bernat-Carles Serdà i el biòleg Lluís Sunyer. Si completa la travessia, Miquel Suñer conquerirà la Triple Corona, un dels reconeixements més importants de la natació a mar obert que han assolit menys de 50 persones i que distingeix els qui han superat les tres de les proves d'ultraresistència més prestigioses del món: travessia del canal de la Mànega, la volta a l'illa de Manhattan i el creuament del canal de Catalina.

stats