NATACIÓ
Esports 09/07/2012

Miquel Suñer enceta aquesta matinada el repte de travessar nedant el canal de Catalina

El gironí, especialista en travessies a mar obert, s'endinsarà a les aigües del Pacífic aquest dimarts 10 de juliol (hora catalana) per aconseguir l'anomenada 'Triple Corona'

D.r. Jover
1 min
Miquel Suñer

BarcelonaEl nedador gironí Miquel Suñer intentarà aquest dilluns a la nit (dimarts al matí a Catalunya) travessar el canal de Catalina, situat a Califòrnia, per aconseguir el repte de la 'Triple Corona' que tan sols posseeixen 49 persones a tot el món.

Prèviament Miquel Suñer ha aconseguit travessar el canal de la Mànega (2010) i l'illa de Manhattan (2011), i ara vol fer el mateix amb el canal de Catalina sense neoprè.

Un altre gran repte, a més de travessar el canal de Catalina, serà fer-ho de nit. I és que això suposa un risc afegit perquè es pot trobar fauna marina adversa –des de taurons fins a lleons marins–, a banda d'una temperatura baixa de l'aigua.

L'aventura, en directe

I és que a través del seu lloc web, 'www.miquelsuñer.com', es transmetran els 35 quilòmetres que té el canal des de la zona d'Indian Rock a l'illa de Catalina. Suñer començarà a nedar a les 12 de la nit hora californiana (9 del matí a Catalunya) i es preveu que arribi al voltant de Cabrillo Beach, a la costa de Palos Verdes, entre les 8 i les 12 del migdia (entre les 17 i 21 hores a Catalunya).

El creuament del canal de Catalina és una de les proves a mar obert més dures del món i tan sols la superen el 50% dels nedadors que fan l'intent. Suñer estarà acompanyat a la prova per una barca de suport en què hi seran el jutge –que haurà de certificar la prova–, un doctor i un biòleg, que vetllaran pel seu estat de salut.

stats