ALPINISME
Esports 15/05/2013

Mor a l'Everest l'alpinista rus Alexei Bolotov

L'escalador s'ha precipitat al buit quan s'ha trencat la corda que el sostenia, a una altura de 5.600 metres, mentre intentava obrir una nova ruta per la cara sud-occidental de l'Everest

Efe
1 min

MoscouL'alpinista rus Alexei Bolotov ha mort aquest dimecres després de precipitar-se al buit mentre intentava obrir una nova ruta per la cara sud-occidental de l'Everest, al Nepal, segons ha informat la Federació d'Alpinisme de Rússia (FAR).

L'escalador s'ha precipitat al buit quan s'ha trencat la corda que el sostenia, a una alçada de 5.600 metres, segons ha assegurat a l'agència Interfax la portaveu de la FAR, Anna Stolbova. "Bolotov, amb un altre conegut alpinista del Kazakhstan, Denís Urubko, intentaven obrir una nova ruta pel centre de la paret sud-occidental de l'Everest. Aquesta ruta no l'havia fet mai ningú", ha precisat Stolbova.

Urubko ha enviat un missatge a la pàgina web mountain.ru sobre l'accident que ha tingut el seu company: "No sé com escriure-ho. Aleksei Bolotov feia un descens amb corda. La corda s'ha trencat després desgastar-se en un sortint de roca esmolada. Bolotov ha caigut a una profunditat de 300 metres. Ha mort de manera instantània".

L'escalador rus, de 50 anys, era un dels més reconeguts en el món de l'alpinisme després d'aconseguir dos Piolet d'Or, el màxim guardó internacional en aquest esport de risc que atorga un jurat francès des del 1991: pel primer ascens a la cara oest del Makalu (1998) i pel primer ascens a la cara nord del Jannu (2004). Casat i amb dos fills, havia coronat onze dels catorze cims del món de més de 8.000 metres d'altura.

Va participar, al costat de Urubko, en l'infructuós intent de rescat d'Iñaki Ochoa de Olza a l'Annapurna el maig del 2008, després que l'alpinista espanyol va caure malalt a 7.400 metres d'altura i va morir esgotat al cap de cinc dies.

stats