Mundial d’Esquí de Muntanya
Esports 24/02/2011

Segona medalla d’or de Kilian Jornet al Mundial d’Esquí de Muntanya

Si fa dos dies Kilian Jornet aconseguia la medalla d'or en la Vertical Race del Mundial d'Esquí de Muntanya de Claut-Valcellina (Itàlia), avui ha repetit metall a la Individual Race

Redacció
2 min
Kilian Jornet durant el Mundial d’Esquí de Muntanya

BarcelonaAvui a Claut-Valcellina (Itàlia) Kilian afrontava la seva participació en la Individual Race amb la tranquil.litat que dóna ja tenir un or a la butxaca, aconseguit fa dos dies a la Vertical Race. Potser per això, Jornet s'ha deixat la vida quan ha tingut ocasió, fins i tot assumint algun risc important, i al final ha aconseguit el seu objectiu: el preuat or.

"Estic molt, molt content. No m'esperava aquesta segona medalla, i amb aquest or en el Campionat del Món ja em puc retirar. Aquest era el títol que em faltava", deia mig en broma l'esquiador d'Atomic.

Si la prova de la Vertical Race va ser curta i intensa, la d'avui no es quedava curta. Definida d'aquesta forma pel nou campió del món, el qual a més destaca que tenia dues baixades realment tècniques. La veritat és que era un continu puja i baixa.

La sortida estava situada en els 950 metres, a Pian D'Croda, i ja, de cop els esportistes havien d'afrontar una forta ascensió fins Casolana Pradut, de 500 metres de desnivell. La prova d'avui era una autèntica muntanya russa, amb ascensions a pics com el Baldass, de 1.800 metres, la Cresta Cimon del Pradut, de 1.770 o el Forcia Bassa, de 2.020 metres, enllaçant aquests amb alguns trams a peu, abans d'encarar l'última baixada. Un increïble descens de 1.340 metres fins Pian del Muscol, situat en els 640 metres.

La prova d'avui s'ha disputat sota unes bones condicions meteorològiques, amb sol i sense excessiu fred, sobre neu pols, amb una neu que, segons ens explica Kilian, estava molt ràpida i tècnica, ja que estava plena de forats.

Coneixedor d'aquestes circumstàncies, Jornet ha optat per escollir uns esquís Ultimate d'Atomic una mica més pesats que els utilitzats en la Vertical Race, ja que "les baixades eren realment difícils i necessitava d'uns esquís que responguessin bé al llarg de tot el recorregut, i en la part final de la prova, a la zona de la pista anaven molt ràpids".

Malgrat anar tan ràpid, Kilian no ha vist l'or guanyat fins que només faltaven cent metres per creuar la línia de meta, sobretot després que en el passat Mundial es quedés a només sis segons del títol de campió. El curiós d'avui, explica Jornet, és que el podi és el mateix que el de l'or que va aconseguir en la Vertical Race, amb l'excepció que els dos francesos han canviat el lloc.

Jornet ja pensa en la prova de relleus de matí i en les pròximes curses. Li queden encara dues proves de la Copa del Món, una a Itàlia i una altra a Polònia, i després la clàssica Pierra Menta, entre d'altres cites.

Classificació Individual Race Mundial d’Esquí de Muntanya

1.Kilian Jornet (SPA), 1:27:08

2.William Bon Mardion (FRA), 1:27:19 3.Yannick Buffet (FRA), 1:27:38 4.Didier Blanc (FRA), 1:28:04 5.Manfred Reichegger(ITA), 1:29:08

stats