MUNDIALS SNOWBOARD
Esports 18/01/2011

L'australià Pullin i la nord-americana Jacobellis guanyen la 'batalla' de SBX a La Molina

Jornada amb accent anglosaxó: de les sis medalles atorgades, tres d'elles han estat per nord-americans, una per a un australià i una altra per una canadenca

Redacció
2 min
La final masculina ha estat molt disputada.

La MolinaLes primeres medalles dels IX Mundials Snowboard FIS La Molina 2011 van ser guanyades a duríssims combats cos a cos. Al contrari que en les eliminatòries del dilluns (contra el crono i en baixades individuals), les finals de snowboard cros (SBX) van ser una lluita amb totes les forces entre quatre competidors per baixada. En categoria masculina les van disputar 32 participants, en la femenina, 16. Hi eren tots els favorits i, de fet, a les grans finals van accedir-hi la majoria. Els homes van lliurar quatre tornejos del KO: vuitens, quarts, semifinals i final. Les dones, una batalla menys. Els campions van acabar sent l'australià Alex Pullin i la nord-americana Lindsey Jacobellis.

En un nou dia assolellat totes les carreres van ser excitants i competides sobre la unànimement elogiada pista de l'Snowpark Alabaus, de 650 metres de longitud i un desnivell de 120. Tan competides que es van produir inevitables caigudes, algunes d'espectaculars i doloroses. Una d'elles (encara que va seguir fins a la meta) va ser la que va privar a l'austríac Markus Schairer, vigent campió mundial, retenir la seva corona masculina. Va ser a quarts de final. Fins allà havien arribat sense problemes els altres favorits, la crema de la crema del SBX. Entre ells el doble campió olímpic Seth Wescott (EUA), el campió dels X Games Nate Holland (USA) i els vigents campió i subcampió de la Copa del Món, el francès Pierre Vaultier i Pullin. El perill per a ells arribava del jove italià Luca Matteotti, que s'havien mostrat molt fort en la seva primera aparició mundialista. Però en semifinals el francès va caure en un salt quan dominava clarament la seva. En l'altra, Wescott es va imposar a Pullin, però en la Big final, la dels quatre millors, l'australià va sortir com un cicló i va saber defensar el seu lloc de privilegi davant les escomeses del campió olímpic, amb Holland i Matteotti ja sense opcions d'or.

També a la final-a-quatre femenina arribar les corredores amb millor historial excepte la francesa Deborah Anthonioz, una altra víctima de les caigudes que avui perjudicar especialment als potents equips de França i Àustria. A la sortida, hi havia la campiona olímpica i de la Copa del Món, la canadenca Maelle Ricker; la seva compatriota, Dominique Maltais, bronze a la Copa del Món i actual dominadora del circuit, i la francesa Nelly Moenne Loccoz, que està destacant en el seu primer any a la Copa del món. També Lindsey Jacobellis, plata en els Jocs de Torí 2006 i que brilla en els X Games, però que aquesta temporada no estava tenint gaire sort. La rossa nord-americana, com l'australià Pullin, no va donar opció als seus rivals a la gran final. En ella, les dues canadenques es van tocar només sortir i Ricker va quedar aviat fora de joc. Maltais va lluitar per la plata amb la francesa, però al final va ser un duel entre Jacobellis i Moenne, amb franca avantatge per a la primera.

La jornada d'avui ha comptat amb l'entusiàstica presència de sis centenars d'escolars, procedents de diverses comarques properes a La Molina (Berguedà, Ripollès, Cerdanya i Barcelonès) la presència ha donat color i animació a les finals. Els escolars formen part d'una campanya educativa, social i esportiva. En total, i al llarg de tota la competició, el nombre d'escolars que gaudiran dels Mundials serà de 2.200, dins de la campanya llançada per la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) anomenada 'Apropem les escoles a la neu'.

stats