Tenis
Esports 01/08/2012

Núria Llagostera, indignada amb la Federació de Tenis per l'error que l'ha deixat fora dels dobles mixtos

"M'han deixat sense mixt olímpic i jo segurament ja no arribaré als següents Jocs... A mi ja m'han fotut", ha dit la tenista mallorquina a TV3

Ara
3 min
Núria Llagostera parlant a TV3

BarcelonaEl tenis espanyol no tindrà parella de dobles mixta a Londres. La parella prevista havia de ser Nicolás Almagro-María José Martínez, però el murcià hi va renunciar. Davant d'això, la Federació Espanyola va substituir Almagro pel català Marcel Granollers sense adonar-se que el rànquing de la parella baixava, i llavors la Federació Internacional ha deixat fora la parella espanyola per rànquing.

La tenista mallorquina Núria Llagostera, que és la que està més ben situada al rànquing entre les tenistes espanyoles, està indignada perquè podia haver entrat al quadre de dobles mixtos. I no ho ha fet per una errada de planificació dels capitans del combinat espanyol, segons ha explicat a Televisió de Catalunya, ja que María José Martínez està classificada 10 llocs més avall que Llagostera.

Núria Llagostera afirma: "Ara, mirant els càlculs, jo entrava amb qualsevol dels sis jugadors que són a Londres, i m'han deixat sense mixt olímpic, que no l'havia jugat mai perquè és una modalitat nova. I, a més, jo segurament ja no arribaré als següent Jocs... A mi ja m'han fotut".

Posteriorment ha parlat amb l'agència Efe, i ha sigut més concreta en la seva queixa: "Ha estat tot per una mala gestió. No vull pensar que hagi sigut intencionat. No vull creure-ho", ha dit Núria Llagostera.

"Vaig parlar ahir amb Albert Costa i estava a la defensiva. Quan l'hi vaig preguntar i li vaig comentar que jo podia haver entrat per rànquing amb qualsevol dels nois em va dir que no s'havia adonat que Marcel Granollers i jo podíem entrar directament en el quadre i que no pensava que el nivell de rànquing per al mixt seria tan baix", ha afegit.

"També em va respondre que ens podia haver passat a nosaltres, que ho havíem d'haver dit. El que passa és que aquí hi ha tres ànimes pensants que no pensen", ha dit a Efe la jugadora espanyola.

"Ni tan sols em van dir que em quedés a Londres, per si de cas. I la ITF ja els va dir que ho teníem molt difícil si volíem participar per mitjà d'una invitació. Jo podia haver participat amb qualsevol d'ells de forma directa. Amb qualsevol combinació hauria entrat", ha afegit la tenista mallorquina.

"Nosaltres hem preguntat cada dia com estava el tema i ells ens donaven llargues. Ho deixaven tot per al final per si Ferrer o Feliciano perdien i així podien jugar. Volien veure si els sortia la jugada", ha afegit Núria Llagostera, que lamenta especialment l'oportunitat de medalla que s'ha perdut; sobretot, tenint en compte la manca d'èxits ara per ara a Londres 2012. "Em sap greu per mi però també per Espanya".

Núria va afegir que la capitana de l'equip espanyol, Arantxa Sánchez Vicario, no havia estat sincera amb ella. "Vaig preguntar quin criteri s'havia seguit per a la decisió i Albert Costa (director esportiu de la Federació Espanyola de Tenis) em va dir que cada capità havia triat el representant que creia convenient. I a mi, l'Arantxa, el dia anterior, quan l'hi vaig preguntar, em va explicar una història diferent. No em va dir la veritat ", ha subratllat.

"El pitjor és que ens hem quedat sense representació en un torneig en què amb només dos partits ja estàs lluitant per les medalles. En un moment en què Espanya, aquí a Londres, no va sobrada d'oportunitats com aquesta", ha conclòs la tenista balear.

stats