Operació Galgo
Esports 14/12/2010

Juan Antonio Samaranch: "Gairebé tots els èxits de l'esport espanyol són més que genuïns"

Juan Antonio Samaranch ha advertit que els possibles casos de dopatge no poden posar en dubte els resultats

Redacció
2 min

BarcelonaJuan Antonio Samaranch, membre del COI, està "convençut que gairebé tots els èxits de l'esport espanyol són més que genuïns" i ha advertit que els possibles casos de dopatge o tràfic de substàncies que reveli l'Operació Galgo no poden posar en dubte els resultats.

"Vull seguir estant orgullós dels èxits dels nostres esportistes. Em nego a assumir que les recents gestes no fossin tals", insisteix Samaranch.

"No em val que em diguin que Espanya és un dels països on els esportistes més es dopen. Per contra, és un dels països en els quals més es persegueix als tramposos. Cal explicar-ho bé. A la marca Espanya se li ha donat pals per tots costats perquè els èxits esportius generen molta enveja", comenta.

"Repte a qualsevol", afegeix, "al fet que em digui tres països que tinguin una legislació tan potent com Espanya per combatre el dopatge. Des que va arribar (a la secretaria d'Estat per a l'Esport) Jaime Lissavetzky, això ha canviat radicalment".

El membre del COI diu que l'Operació Galgo "té dues lectures oposades i ambdues trascendentes".

"D'una banda és una calamitat que una gran atleta com Marta Domínguez, icona de l'atletisme espanyol en aquests moments, estigui sota una sospita tremendísima d'alguna cosa tan greu. És una gran desil·lusió. Però per una altra", precisa, "aquesta notícia és una mostra més que l'Administració espanyola ve donant, des d'abans de la desgraciadament famosa Operació Puerto, passos indubtables per lluitar contra el dopatge".

"La legislació espanyola és de les quals té més eines per combatre el dopatge tant entre l'elit esportiva com entre atletes aficionats de l'àmbit dels gimnasos", diu Samaranch.

"Quin horror", destaca, "que tinguem aquesta tremenda sospita, però és difícilment refutable la força amb la qual Espanya lluita contra el dopatge".

Respecte a si els casos investigats haurien de derivar en dimissions en la Federació Espanyola d'Atletisme, Samaranch afirma: "Els criminals el són a títol personal. No es pot responsabilitzar a ningú que no tingui una implicació directa demostrada pels tribunals".

"Però amb els culpables cal ser molt, molt durs. Quan es demostri, a per ells, perquè el dany que estan fent és molt gran", assenyala.

stats