ESQUÍ DE MUNTANYA

Oriol Cardona, triple campió d'Espanya d'Esquí de Muntanya

La catalana Clàudia Galícia també s'imposa en les tres proves en la categoria femenina

Tres dies intensos de competició durant aquest cap de setmana a l'estació d'esquí de Boí Taüll, que ha acollit els Campionats d'Espanya d'Esquí de Muntanya de les tres modalitats: 'sprint', vertical i individual.

Oriol Cardona ha seguit en la bona dinàmica mostrada en les últimes proves de la Copa del Món i aquest diumenge ha confirmat el tercer campionat del cap de setmana guanyant la prova vertical, per davant de Marc Pinsach. També s'ha imposat en les tres proves, en aquest cas en la categoria femenina, la també catalana Clàudia Galícia.

Divendres es donava el tret de sortida d'aquests Campionats d'Espanya amb la prova 'sprint', la més explosiva i tècnica del cap de setmana. Cardona aconseguia la primera posició després de passar els quarts de final i les semifinals amb solvència. Va ser regular en la prova final i va controlar en tot moment Íñigo Martínez, segon.

En la prova individual de dissabte s'esperava la màxima igualtat entre el petit dels Cardona i Marc Pinsach, que ja s'han disputat moltes proves a la Copa del Món. La prova, que consistia en tres pujades i un total de 1.700 metres, va estar totalment controlada per aquests dos corredors. En la segona pujada Oriol Cardona aconseguia un lleuger avantatge que conservaria fins al final. "Aquests Campionats d'Espanya m'han donat molta confiança per preparar els pròxims Mundials. Sabia que estava bé de forma, però també necessitava confirmar-ho, i aquestes tres carreres m'han servit per convence'm", va comentar Oriol Cardona al valorar el cap de setmana.

Èxit de Clàudia Galícia en la categoria femenina

Clàudia Galícia confirma la seva bona dinàmica aquesta temporada guanyant les tres modalitats dels Campionats d'Espanya d'Esquí de Muntanya. Després de començar l'hivern amb sis plates en les tres primeres proves de la Copa del Món, Galícia ha aconseguit pujar al graó més alt del podi en els estatals.

Divendres, l'esquiadora aconseguia manar de principi a fi totes la fases de la modalitat 'sprint' i s'emportava la victòria per davant de Julia Casanovas i Fátima de Diego. Dissabte, a la prova individual, la primera classificada de la Copa del Món era la favorita per emportar-se també la victòria. Després aconseguiria el segon or del cap de setmana després de les tres pujades de la prova. I finalment, aquest diumenge al matí, Clàudia Galícia aconseguia el triple or en vèncer en la prova vertical. L'esquiadora de Torelló quedava per davant d'Igone Campos i d'una Fátima de Diego que l'ha acompanyat en els tres podis del cap de setmana.

Després d'aquests tres dies intensos de competició als Pirineus, els dos campions d'Espanya participaran als Mundials d'Esquí de Muntanya que es disputaran del 9 al 16 de març a Suïssa.