Natació Sincronitzada
Esports 07/09/2012

Paola Tirados acusa Anna Tarrés de tapar positius d'orina i obligar-les a prendre antidepressius

L'exnedadora de la selecció espanyola va explicar la seva mala experiència amb l'entrenadora catalana en una dura carta penjada al seu blog abans dels Jocs de Londres, el 16 d'abril

Ara
2 min
Paola Tirados, amb la medalla de plata de Pequín

BarcelonaPaola Tirados va formar part de l'equip espanyol de natació sincronitzada durant 16 anys, quasi sempre sota les ordres d'Anna Tarrés, i abans de saber-se la destitució de la seleccionadora aquest dijous, ja va escriure una carta molt dura que va penjar al seu blog personal. El 'post' explica amb pèls i senyals la seva mala experiència a les ordres de Tarrés.

L'exnedadora canària va escriure la carta el 16 d'abril d'aquest 2012, i hi explica que Anna Tarrés no entregava totes les beques que rebien les nedadores, que es quedava diners, que va tapar positius per dopatge, que extorsionava algunes nedadores i que fins i tot que les incitava a prendre antidepressius per anar més motivades als entrenaments.

"Quin és el preu d'una medalla?", es preguntava abans dels Jocs de Londres Tirados. Després de tres Jocs Olímpics (Sydney, Atenes i Pequín), a la Xina va aconseguir la seva primera medalla, però una medalla amarga. Paola Tirados explica que quan va baixar del podi amb la medalla de plata en duos, modalitat en què ella era la reserva, Anna Tarrés li va arrancar la medalla del coll i li va dir que no la mereixia. Tirados diu que ho va denunciar a la Federació, que van obrir un expedient a la seleccionadora i li van donar la raó, "però em van demanar que no ho expliqués a la premsa", recorda.

El gener del 2009 per fi es va decidir a denunciar tot el que, segons ella, feia Tarrés dins l'equip de sincronitzada. Va enviar el text a la Federació Espanyola, al COE i al CSD. "Tots em van donar copets a l'espatlla i em van dir: 'Ho sabem tot, Paola, però hi ha resultats...'", explica.

Com que la carta està escrita abans del desenllaç i la destitució d'Anna Tarrés, Paola Tirados es preguntava quan Fernando Carpena, president de la Federació Espanyola, faria alguna cosa per solucionar-ho. Per això aquest divendres, als micròfons de La Xarxa, es mostrava molt feliç amb la decisió de Carpena.

stats