Pirena 2011
Esports 12/01/2011

La 21a edició de la Pirena Advance començarà a Saragossa i acabarà a La Molina

El cap de l'executiu català assegura que aquesta cursa és una mostra de la capacitat de Catalunya "de projectar-nos internacionalment i d'excel·lir"

Redacció
2 min
El director de Pirena Pep Parès amb el president Artur Mas.

BarcelonaUn total de 43 equips participaran en la 21ena edició de Pirena Advance que enguany se celebra del 5 al 19 de febrer. La carrera arrenca a Saragossa i l'última etapa és a La Molina. 15 dies de cursa, amb l'objectiu de travessar d'oest a est el Pirineus, i amb 300 quilòmetres de recorregut.

Pirena és l'activitat sobre neu amb major projecció nacional i internacional de l'Estat, i és la gran cita del múixing mundial a Europa i una de les proves més exigents del calendari esportiu. Puntua per a la Copa del Món de la Federació Internacional d'Esports de Trineus amb Gossos i per a la Copa d'Europa ESDRA.

La prova compta amb el suport dels Governs de Catalunya, Andorra i Aragó, així com del Conselh Generau d'Aran; el departament d'Ariège; la Diputació d'Osca; la Diputació de Lleida i els ajuntaments de Barcelona, Saragossa i Madrid, a més d'una vintena de patrocinadors i col·laboradors.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit l'acte de presentació de la 21ena edició Pirena Advance. En el decurs de la seva intervenció, el cap de l'Executiu ha subratllat "que una iniciativa com aquesta té al darrera un sistema de valors compartits, com l'esforç i la perseverança, que haurien de ser un exemple pel conjunt de la nostra societat en aquests moments difícils que ens toca viure, i que estic convençut que superarem".

"Pirena és una cosa sana- ha afegit-, i a la nostra societat falten coses sanes, per això ens aniria bé compartir aquests bons valors". I en aquest sentit ha agraït l'esforç de l'organització per tirar endavant aquesta prova de reconeixement mundial. "El que fa gran una cosa- ha dit- és creure-hi, posar-hi esforç, posar-hi imaginació, bones idees, i que hi hagi gent que faci pinya entorn dels objectius", cosa que, ha explicat, representa Pirena.

El president ha destacat que la cursa presentada avui és la segona més notable del món en la seva categoria, després de la que se celebra a Alaska. "Que això passi als Pirineus , a casa nostra, és també una mostra important de la capacitat del nostre país de mirar de portes enfora"; "sobretot- ha afegit- nosaltres, Catalunya, que sempre se'ns acusa des d'altres llocs de ser persones tancades, que només mirem cap a nosaltres mateixos, com si fóssim una mica provincians perifèrics". "Som un país capaç de projectar-nos internacionalment i d'excel·lir", ha reblat.

En aquest sentit, el cap del Govern ha explicat que ahir es va reunir amb el president de Fira de Barcelona i responsables del World Mobile Congress per aconseguir que Catalunya i Barcelona siguin referents mundials en la telefonia mòbil.

Finalment, Artur Mas ha fet un símil entre l'esforç per tirar del trineu que faran els participants en la cursa amb l'esforç que hauríem de fer els catalans "és el que ens fa falta a tots plegats per tirar endavant el país i que puguem donar la volta a les coses".

stats