PIRENA 2011
Esports 19/02/2011

Festa final de la Pirena 2011 a La Molina

Amb una gran festa popular a La Molina s’ha tancat l'edició 2011 de Pirena Advance. Centenars de persones s’han apropat fins a l'estació degana per viure l'última etapa de la ruta.

Redacció
2 min
Pirena Advance 2011

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'etapa, que ha acabat sent d'exhibició, ha conclòs amb uns podis simbòlics on els mateixos múixers i skijorers han escollit els seus vencedors. Un reconeixement als companys que no han ocupat les primeres posicions durant la carrera però que sí s'han guanyat el respecte i l'afecte dels altres participants. Així, s’ha vist al podi d’skijoring a José Manuel Varela (Ferventia), Erik Fuhrmann (Freemushing Ecoimpress) i al jove Víctor Carrasco (Tuga Activi Wear), que ha sigut un dels més aplaudits. També han rebut el particular homenatge dels seus companys els múixers Bartek Giewont (Gaes/Golden Eagle), Manuel Pérez (Vitaldent) i el tàndem format pel càntabre Jorge Ruiz i el madrileny Agustín González (MRW Mascotes). Un equip especial que integren González, un múixer amb discapacitat, i Ruiz, un múixer amb llarga experiència.

Aquests premis han sigut el preàmbul de la gran festa per als guanyadors d'aquesta 21a. edició de Pirena. L'alemany Tom Andres (Gaes/Jsera) ha pujat al punt més alt del podi de trineus per segona vegada consecutiva. Una victòria que ha assaborit especialment ja que li ha posat les coses molt difícils el seu compatriota Ullrich Kuhn (Advance). Ha completat el gran podi d'honor el navarrès Íker Ozcoidi (Gaes/Ternua), que ha estat el millor espanyol per davant del català Kiko Vallespí (Acana/Terres de l’Ebre). Molt aplaudits han sigut també els tres primers classificats en la categoria de gossos nòrdics. Victòria final per a la suïssa Sibylle Marthy, per davant de Lázaro Martínez (Lazaro’s Team/Prullans.net) i del càntabre Jesús Martínez.

Podi final íntegrament femení en la categoria de skijoring. Radiant rebia el seu trofeu de guanyadora la txeca Jana Porubska (Gaes), a qui el seu braç amb cabestrell no ha impedit festejar la seva tercera victòria a la Pirena amb cava. Això sí, amb l'ajuda del guanyador del Dakar, Marc Coma, que ha sigut un dels convidats a aquesta festa. Porubska ha compartit podi amb la suïssa Pia Rutishauser i l'alemanya Karin Gruber-Pestel (Happy Dog).

stats