PREMIS LAUREUS
Esports 07/02/2011

Messi, Iniesta i Nadal opten al Laureus al millor esportista masculí

La selecció estatal de futbol competirà pel premi al millor equip amb l'escuderia de F-1 Red Bull, la selecció de Nova Zelanda de rugbi, l'equip europeu de la Ryder Cup, Los Angeles Lakers i l'Inter de Milà

Redacció
2 min
Andrés Iniesta i Leo Messi celebren un gol amb Villa.

Abu DhabiL'onzena gala dels premis Laureus, que se celebra aquesta tarda (16 hores) a l'Hotel Emirates Palace d'Abu Dhabi, premiarà els millors esportistes de l'any 2010. En la categoria masculina, Andrés Iniesta, Leo Messi i Rafa Nadal lluitaran per aconseguir aquest guardó.

Nadal va guanyar tres tornejos consecutius de Grand Slam l'any 2010 i va recuperar el número 1 del món. El jugador del Barça Andrés Iniesta, per la seva banda, va ser l'autor del gol que va donar a la selecció estatal el Mundial celebrat a Sud-àfrica, mentre que el també blaugrana Leo Messi va ser escollit recentment per segon any consecutiu Pilota d'Or.

Els altres rivals en aquesta categoria són el jugador de bàsquet de Los Angeles Lakers Kobe Bryant, el pilot alemany Sebastian Vettel, que el 2010 es va proclamar el campió del món més jove de la història de la Fórmula 1, i el boxejador filipí Manny Pacquiao, que ha estat l'únic en la història a guanyar el títol mundial en vuit categories diferents.

La selecció estatal de futbol competirà pel premi al millor equip internacional de l'any amb l'escuderia austríaca de Fórmula 1 Red Bull Racing, guanyadora del Mundial per equips; la selecció de Nova Zelanda de rugbi; l'equip europeu de la Ryder Cup; los Angeles Lakers, que van revalidar el títol de campions de la NBA, i l'Inter de Milà, campió de la Lliga de Campions, a més de la Lliga i la Copa italiana.

En la categoria femenina, les candidates al triomf són les tenistes Kim Clijsters, Serena Williams i Caroline Wozniacki, les atletes Jessica Ennis i Blanka Vlasic i l'esquiadora Lindsey Vonn.

A l'apartat de millors esportistes revelació, opten al premi els atletes Christophe Lemaitre i Teddy Tamgho, el futbolista Thomas Müller i els golfistes Martin Kaymer, Mateo Manassero i Louis Oosthuizen.

El guardó de millor esportista extrem el podrien guanyar Víctor Fernández, campió mundial de windsurf sobre onades, i els surfistes Stephanie Gilmore i Kelly Slater.

En la categoria de millor reaparició internacional de l'any opten al premi el pilot italià Valentino Rossi, la golfista Paula Creamer, els atletes Tyson Gaym Carolina Kluft i Merlene Ottey, i la tenista belga Justine Henin, exnúmero 1 mundial.

Per últim, l'acadèmia dels Laureus també premiarà el millor esportista discapacitat internacional de l'any. Entre els nominats hi ha el nedador brasiler Daniel Dias, que va guanyar vuit medalles d'or, una de plata i va batre cinc rècords mundials en el Mundial celebrat el passat estiu a Eindhoven.

stats