El RC Polo és el nou campió de Catalunya

El conjunt barceloní supera l'Atlètic Terrassa als 'shoot-outs'

Albert Prieto
Àlex Fàbregas, amb el trofeu del Campionat de Catalunya

TerrassaEl Reial Club de Polo de Barcelona s'ha proclamat campió de Catalunya d'hoquei herba masculí, en derrotar l'Atlètic Terrassa en la final de la competició, per 'shoot-outs', a Can Salas. El temps reglamentari havia finalitzat amb empat a dos gols.

L'Atlètic Terrassa va ser el primer dominador del partit. Santi Freixa i Marc Torrente ho van intentar sense sort,i el visitant Adrià Romy, en el darrer instant del primer quart, va disposar de la millor ocasió fins aleshores. En el segon quart les aproximacions a l'àrea van ser escasses. L'única ocasió clara, però, va servir per obrir el marcador: en el minut 19, en un penal córner, Ignasi Guerrero va anotar l'1 a 0 en el tercer remat, després de dues bones aturades d'Oriol Fàbregas.

Després del descans, els papers es van intercanviar i el Polo va passar a ser el principal atacant. Cristian Peñalba va haver de mostrar la seva millor imatge per evitar una golejada dels barcelonins. En el primer penal córner favorable al Polo, en el minut 39, Gaby Dabanch va avisar. En el segon, l'equip de la Diagonal va treure un stroke. Roger Padrós no va perdonar en el llançament i va marcar el gol de l'empat. En el darrer segon del tercer quart David Alegre va aprofitar un error defensiu de l'Atlètic per plantar-se tot sol davant de Peñalba i batre'l amb un llançament de revés.

En el darrer quart el Polo va poder sentenciar només començar, però Padrós va enviar als núvols la bola després d'una bona passada de Dabanch. L'Atlètic va estar a punt d'empatar i va veure com els àrbitres anul·laven, amb polèmica, un gol d'Inyaki Freixa. En el minut 60 Santi Freixa va aconseguir el 2 a 2 definitiu.

En els llançaments de shoot-outs per desfer l'empat el Polo es va imposar per 4 a 5. David Alegre, Rey, Casasayas i Dabanch van marcar pel Polo, i Padrós va errar. Pel que fa a l'Atlètic, Sergi Enrique, Ignasi Guerrero i Marc Sallés van marcar, mentre que Jan Castelló i Inyaki Freixa van fallar els llançaments.

El RC Polo suma el 29è Campionat de Catalunya de Divisió d'Honor. L'Atlètic havia estat el guanyador de les dues darreres edicions.

En el partit pel tercer lloc, el Club Egara va golejar per 7 a 2 el CD Terrassa.