Hoquei Herba
Esports 03/01/2011

El Reial Club de Polo presenta el 63è Torneig de Reis

El director del torneig, Javier Cabot, ha recordat que el Torneig de Reis és un dels quinze esdeveniments del programa Barcelona Turisme Sports

Redacció
2 min
Javier Cabot (Director del Torneig), Núria Camón (jugadora del RC Polo) i Alex Casasayas (jugador del RC Polo).

BarcelonaAquest matí s'ha presentat en el Reial Club de Polo de Barcelona una nova edició del Torneig Internacional d'Hoquei de Reis, que el 2011 compleix 63 anys convertit en una cita ineludible per a tots els amants d'aquest esport. Del 6 al 9 de gener, els tres camps del Reial Club de Polo de Barcelona s'ompliran amb prop de 500 jugadors arribats de diversos països d'Europa (Holanda, Bèlgica, Anglaterra, Escòcia, Rússia o Itàlia) i fins i tot de Canadà. Seran 26 equips, distribuïts en quatre categories (sèniors i juvenils masculins i femenins) els que prendran part en aquesta edició del torneig.

En la categoria sènior masculina, el RC Polo persegueix un títol que s'ha resistit les dues últimes temporades, però que ha conquistat en 21 ocasions. L'equip amfitrió comparteix grup amb el Kelburne escocès, el Club de Camp de Madrid, la Universitat British Columbia de Canadà, la European Selection i el Pedralbes HC, segon equip masculí del mateix club amfitrió.

Pel que fa a la categoria femenina, les noies del Polo tractaran de repetir les bones actuacions de les tres últimes edicions, en les quals han conquistat dos campionats i un subcampionat. No ho tindran fàcil per arribar tan lluny, ja que en el seu camí es troben conjunts com la selecció italiana, la selecció de Moscou, l'RHC Leuven belga, la selecció espanyola sub 18 i la Reial Societat de Sant Sebastià.

La capitana de l'equip i una de les jugadores amb millor palmarès de l'hoquei espanyol, Núria Camón, ha destacat durant la presentació que "ens prenem el torneig molt seriosament. El nostre objectiu és aconseguir la victòria i adquirir la millor forma possible per afrontar la segona volta de la temporada". La jugadora olímpica remarca que el torneig que organitza el Polo "és un moment per gaudir. Juguem a casa i això ens motiva encara més", ha afegit.

Per la seva banda, el director del torneig, Javier Cabot, s'estrena enguany en el càrrec. "Després de la World Race de vela, aquest és el següent esdeveniment més important que se celebra aquests dies a Barcelona", ha subratllat. Cabot ha recordat que el Torneig de Reis és un dels quinze esdeveniments del programa Barcelona Turisme Sports, que engloba els esdeveniments esportius amb dimensió internacional més gran que tenen lloc a la ciutat. "Estem al mateix nivell que la Fórmula 1, el Godó o el Mundial de Motos", ha emfatitzat el director del torneig.

La competició s'iniciarà dijous 6 amb el torneig juvenil i finalitzarà diumenge 9 amb el lliurament de premis després de la darrera jornada del torneig absolut. El format de competició és de lligueta de grups i cada equip jugarà tres partits. Es proclamarà campió el que obtingui més punts o més diferència de gols.

stats