Mundials Snowboard 2011
Esports 09/12/2010

Els Mundials de Snowboard La Molina 2011, presentats a l’Ajuntament de Barcelona

La sala Lluís Companys de l'Ajuntament de Barcelona ha estat l'escenari de la presentació oficial dels Campionats del Món de Snowboard FIS La Molina 2011, que es disputaran entre la capital i l'estació catalana. L'acte, que ha comptat amb representants de tots els estaments implicats en l'organització, ha estat presidit per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

Redacció
4 min
Presentació dels Mundials de Snowboard La Molina 2011

BarcelonaEls Mundials, en què participaran més de 400 esportistes de 40 països i que se celebraran del 14 al 22 del pròxim mes de gener, tindran el Palau Sant Jordi com a pedra angular de la inauguració i de la primera prova del programa competitiu: el big air.

La taula principal de l'acte ha comptat amb la presència i el parlament de Jordi Hereu, alcalde de la ciutat, Joan Torres, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC); Ángel Luis López, director de Alta Competición del Consejo Superior de Deportes (CSD); Manuel Ibern, director de Política Esportiva de la Secretaria General de l'Esport; Pere Alcober, delegat d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Eduardo Roldán, president de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), i Ramon Carreras, president de la Federació Catalana d 'Esports d'Hivern (FCEH). A més, i entre altres personalitats, han estat presents el director de l'estació de La Molina, Joan Anton Font, així com el comissionat per a la candidatura olímpica Barcelona-Pirineu 2022, Enric Truñó, i un bon grapat de snowboarders espanyols.

Hereu ha destacat en el seu parlament la magnitud i importància de la celebració d'aquests Mundials FIS a Catalunya. "Donaran projecció internacional als Pirineus, com ja la té Barcelona des de 1992, i demostrarem de nou la nostra capacitat d'organització. El món ens analitzarà i tornarà a posar-nos a prova, de manera que hem de demostrar que som capaços. Tenim la il·lusió de fer-ho i ho farem bé des de la humilitat, el realisme i la feina ", ha afirmat Hereu. "Hem demostrat en altres ocasions que tenim un bon model i que tots units fem força".

A aquesta capacitat de Catalunya per fer bé les coses s’ha referit el president de la RFEDI, i president del Comitè Organitzador del Mundial, Eduardo Roldán. "La visió dels catalans a la FIS ha estat determinant per aconseguir que ens concedissin l'organització i que el nostre somni s'hagi fet realitat", ha assenyalat. "La Molina ja ha destacat en altres esdeveniments celebrats a l'estació, un èxit per a ella i per a Catalunya, que torna a demostrar que el seu model de treball i gestió, basat en la integració d'institucions i estaments, és una suma que dóna credibilitat als projectes.” Roldán ha afegit la importància de la inclusió a última hora de l’slopestyle (SBS) en el programa competitiu, ja que s'espera que sigui disciplina olímpica als Jocs de Sochi 2014: "La Molina 2011 contribuirà a això, i és una satisfacció per a la RFEDI poder oferir-lo a la FIS ".

Per la seva banda, Joan Torres ha relatat la història paral·lela que uneix a l'esport de la neu amb els ferrocarrils. Va recordar que el 1925 el tren va arribar a la Molina. "Els FGC sempre han estat lligats a aquest esport i, com a institució pública, una de les seves voluntats és la projecció de l'esport". Ha destacat l'impacte mediàtic que la cobertura televisiva (TVE i TV3 com a productors del senyal) aportarà a l'esdeveniment i ha acceptat "el repte d'organitzar el Mundial de Discapacitats del 2013".

En el seu parlament, Pere Alcober ha incidit en la importància que Barcelona organitzi la cerimònia inaugural, així com la prova de big air, ambdues al Palau Sant Jordi. A través d'una projecció en pantalla, Alcober ha destacat com s’instal·larà el salt de 31 metres d'alçada dins del palau, "tota una novetat", ha assegurat, així com un esbós de com serà la cerimònia inaugural, a la qual s'espera que assisteixin 8.000 persones. La zona de recepció dels participants es convertirà en una pantalla sobre la qual es projectaran imatges, la qual cosa aportarà un plus d'espectacularitat. La inauguració dels Mundials tindrà lloc el dia 14, de les 17:00h a les 18:00h, i tot seguit es disputaran les primeres medalles del campionat, que s'hauran decidit sobre les 20:00h.

Alcober, que ha recordat que la cerimònia de cloenda tindrà lloc al municipi d'Alp, ha anunciat que des d'avui mateix ja han estat posades a la venda entrades per al dia 14 al Sant Jordi, a un preu de 15 euros, que inclourà tant la cerimònia inaugural com el desenvolupament del Big Air.

A Manuel Ibern, responsable de la Política Esportiva de la Secretaria General de l'Esport, ha aportat una nova perspectiva a propòsit del Mundial de Snowboard: la candidatura olímpica Barcelona-Pirineu per a l'organització dels Jocs Olímpics de 2022. "Cal recordar que serà un esdeveniment històric, excepcional, perquè per primera vegada hi haurà un Mundial FIS als Pirineus, no tan sols en la vessant espanyola, sinó també francesa. En aquest sentit, es compleix una de les apostes de la Generalitat: interrelacionar esportivament els Pirineus", ha explicat Ibern. "Els reptes que vénen són importants i, en aquest sentit, la celebració d'aquest Mundial FIS és una clara imatge de futur per a la candidatura olímpica Barcelona-Pirineu".

En el seu torn de paraula, Ángel Luis López (CSD), ha argumentat que, ara que Espanya és una potència esportiva mundial, els Mundials de la Molina 2011 són una aposta clara per potenciar una de les seves branques menys valorades: els esports d'hivern. "Per aconseguir-ho", ha afegit, "res millor que aquests campionats en els quals també s'implica Barcelona. Estic segur que seran un èxit esportiu que tornarà a posar com a exemple la gran col·laboració entre les institucions i els diferents gerents esportius ". López també ha posat èmfasi en el fet que Espanya tingui en aquests moments dos projectes que pretenen organitzar l'edició olímpica de 2022: Saragossa i Barcelona-Pirineu.

Finalment, Ramon Carreras ha volgut destacar la progressió històrica que ha conduït a que una estació pirinenca catalana hagi arribat a ser elegida per organitzar uns Mundials d'Snowboard. "Fa 15 anys l'objectiu era poder organitzar una prova FIS, i ho vam aconseguir; fa cinc anys vam apostar per un Mundial, i aquí està. És un reflex de la inquietud de Catalunya per l'esport ", ha dit el president de la FCEH. "Hem demostrat que estem capacitats i que en aquest projecte, com en els anteriors, hem anat tots a una, formant un gran equip de gestió basat en un teixit social molt ampli". En aquest sentit, Carreras ha volgut fer una menció especial per al voluntariat. "Els voluntaris són fonamentals, i vull donar un agraïment especial als clubs". També ha destacat el paper de les escoles, i en especial la promoció que s'ha dut a terme sota el lema 'Porta els nens a la neu'. Carreras ha remarcat la importància d'aquest gran esdeveniment. "Serà un espectacle, amb la presència de 40 països i més de 400 esportistes. Esperem captar el major nombre d'aficionats possibles", va dir. I ha apostat també pel ressò de l'esdeveniment que pot multiplicar la passió per aquest esport: "Tenim instal.lacions i ara hem de formar esportistes".

stats