SNOWBOARD 2011

Els grans favorits seran a la final d'aquesta modalitat

Les finals de snowboard cros, el plat fort dels Mundials de La Molina

La tercera jornada dels IX Campionats del Món Snowboard FIS La Molina 2011 ha estat totalment consagrada a les eliminatòries del snowboard cros (SBX), una de les proves més espectaculars.

Els grans noms internacionals d'aquesta disciplina no han defraudat i hi seran pràcticament tots els favorits a les finals, que se celebren dimarts. Entre ells, l'austríac Markus Schairer, disposat a revalidar la seva corona de fa dos anys davant el doble campió olímpic, el nord-americà Seth Wescott. També a la final femenina hi haurà emoció i un duel canadenc entre Maelle Ricker i Dominique Maltais, dominadores de la Copa del Món. No hi haurà espanyols, que han quedat eliminats. El millor classificat ha estat l'olímpic Regino Hernández, que ha quedat fora per tot just 46 centèsimes de segon.

Els millors en les eliminatòries sobre un traçat ple de salts, corbes, peralts i 'dubbies', de 650 metres de longitud i un desnivell de 120 metres, han estat els que dominen aquesta especialitat en els últims anys. L'austríac Markus Schairer ha fet valer la seva condició de campió del món marcant el millor temps: uns increïbles 53:83 segons, deixant a un altre dels aspirants a l'or, el francès Pierre Vaultier, a més de mig segon. L'italià Luca Matteotti ha fet el tercer millor temps (54:47) i el quart ha estat per al subcampió de la Copa del Món, l'australià Alex Pullin (54.55) en quart lloc. L'equip dels Estats Units no ha estat en els llocs alts, però ha ficat els seus quatre homes a la final masculina, entre ells el doble campió olímpic Seth Wescott, encara que el millor ha estat Nate Holland, guanyador dels X Games, desè amb 55:22.
 
En la final de dimarts, els 32 corredors competiran en vuit mànegues de quatre, amb caps de sèrie a partir dels temps aconseguits avui. En cadascuna d'aquestes mànegues es classificaran els dos primers i quedaran eliminats els dos últims. Quedaran aleshores 16, que tornaran a competir amb el mateix sistema ja a vuitens de final. El mateix passarà amb els quarts de final i les dues semifinals, de les quals sortiran els quatre finalistes que són els que es disputaran les tres places del podi.
 
Tampoc en les eliminatòries femenines
s'han vist gran sorpreses. La campiona olímpica i de la Copa del Món, la canadenca Maella Ricker, ha aconseguit el cinquè millor crono, però segur que en les finals serà la rival a batre. Una de les seves grans rivals serà la seva compatriota Dominique Maltais, bronze a la Copa del Món, que ha fet la setena millor marca.
 
La primera classificada ha estat la francesa Nelly Moenne, que està destacant en el seu primer any a la Copa del món, amb 57:83 segons. Segona ha quedat la nord-americana Lindsey Jacobellis (58:25), que brilla en els X Games. Compte també amb una altra francesa, Deborah Anthonoz, plata olímpica i que avui ha fet el tercer millor crono (58:26). D'entre totes elles, potser en sortirà la campiona del món.
 

Més continguts de