JOCS OLÍMPICS
Esports 09/09/2013

Trias: "A Espanya, només Barcelona pot competir contra Tòquio i Istanbul"

L'alcalde afirma a RAC1 que la capital catalana lluitarà per acollir els Jocs d'Hivern del 2022

Efe
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha considerat aquest matí de dilluns que Barcelona és l'única ciutat d'Espanya que podia competir amb Tòquio i Istanbul per la seu dels Jocs Olímpics de 2020 i que, en el cas de Madrid, "s'ha menyspreat contra qui es competia".

"Tòquio i Istanbul són ciutats espectaculars, contra les quals només pot competir, a Espanya, Barcelona, perquè la marca Barcelona és més potent que Istanbul i gairebé tan potent com Tòquio", ha manifestat Trias en una entrevista a l'emissora RAC1. "Guanyar els Jocs és dificilíssim. És una cursa dura, llarga. La diplomàcia olímpica funciona diferent. És gent que té una visió que no és la dels estats, és una visió del que interessa a l'olimpisme", ha dit l'alcalde, segons el qual, en el cas de Madrid, no s'han sabut valorar aquests "interessos especials" del Comitè Olímpic Internacional (COI).

Trias ha afirmat que vol que Barcelona organitzi uns Jocs Olímpics d'Hivern i que la proposta que presentarà al Comitè Olímpic Espanyol (COE) per organitzar els del 2022 inclou la intenció de tornar-se a presentar per als de 2026 i els de 2030. "Crec que el vistiplau del Comitè Olímpic Espanyol (COE) no ha de ser difícil. Però presentar-se a uns Jocs Olímpics per fer el ridícul no val la pena. Ens presentem per al 2022, però el nostre plantejament abasta 2026 i 2030", ha destacat. En l'entrevista, l'alcalde de Barcelona ha manifestat també que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, li ha dit que donarà suport a la candidatura de Barcelona si es presenta.

stats