HOQUEI HERBA
Esports 03/01/2012

Tot a punt per al Torneig de Reis

La competició oganitzada pel RC Polo arriba a la 64a edició i reunirà, a partir de dijous, 21 equips i prop de 450 jugadors d'alt nivell

Albert Prieto
2 min
Àlex Fàbregas, Francisco Ferrerós (McGregor), Javier Cabot i Marta Fàbregas, a la presentació del Torneig. PREMSA RC POLO

BarcelonaEl Reial Club de Polo de Barcelona organitzarà entre el dijous 5 i el diumenge 8 de gener la 64a edició del Torneig Internacional de Reis d'hoquei herba, una competició que any rere any destaca per reunir alguns dels millors jugadors i equips del continent..

En l'acte de presentació, celebrat a la botiga McGregor del passeig de Gràcia i conduït per Jordi Robirosa, el director del torneig, Javier Cabot, ha recordat que hi prendran part prop de 450 jugadors, repartits en onze equips de categoria juvenil i deu sènior. La vitalitat del torneig es demostra amb les xifres. Són 64 les edicions del trofeu masculí, 46 del femení, 48 del juvenil masculí i 33 del juvenil femení.

En l'apartat masculí sènior, el RC Polo buscarà repetir el títol assolit l'any passat. "És un trofeu molt important per al club, gairebé té més repercussió que la Lliga o la Copa del Rei", ha dit el capità de l'equip, Àlex Fàbregas. A més del Polo, hi haurà conjunts d'alt nivell com la selecció catalana, una selecció de jugadors europeus amb trajectòries internacionals, el Leuven belga i el Monkstwon irlandès, a més del segon equip de la casa, el Pedralbes.

"En un any olímpic, és complicat que els equips vinguin amb les seves figures, però hem fet un gran esforç per comptar amb un cartell molt atractiu", ha subratllat Cabot. A les files del Polo, que podrà comptar amb totes les estrelles, i de la selecció catalana s'hi podran veure jugadors seleccionables per Espanya que molt probablement disputaran els Jocs Olímpics de Londres. El partit entre Catalunya i la selecció europea (divendres 6, 10:15h) i el Polo-Leuven (mateix dia, 12:15h) seran televisats en directe per Esport 3 i en diferit per Teledeporte.

En la competició femenina, el RC Polo, la Reial Societat –vigent subcampió de la lliga espanyola– e Castelldefels i el Metrostoy rus seran els protagonistes. Malgrat que el conjunt del Polo tindrà vuit baixes de jugadores internacionals seleccionades, la capitana Marta Fàbregas assegura que ho supliran "amb la il·lusió i l'energia de les jugadores que pugen del segon equip", i afegeix que és "una bona oportunitat per a qui mai s'ha pogut enfrontar a equips de tan alt nivell". L'equip amfitrió buscarà trencar la ratxa de dos anys sense guanyar el trofeu.

En categoria juvenil masculina, els equips participants seran el Polo, el MOP holandès, el Club de Campo, el FC Barcelona i la selecció espanyola sub-16. En el quadre femení, a més del Polo, hi participaran el Royal Wellington i el Bruges belgues, el Willem College holandès, el Club de Campo i la selecció espanyola sub-16.

El sistema de competició, en totes les categories, és de lligueta, i s'endurà el títol l'equip que obtingui més punts.

Vessant solidària

A més de la importància esportiva del torneig, Javier Cabot ha recordat que es tracta d'un esdeveniment social i solidari, que tindrà l'acte central dissabte 7 al matí. El RC Polo entregarà els diners recaptats en el Torneig de Reis i en el passat Torneig de la Immaculada a la Fundación Soñar Despierto, que ajuda nens amb problemes d'adaptació familiar.

stats